Supermarkt

Zoals ik wel vaker pleeg te doen, ging ik daarstraks naar de supermarkt. Zondag is rustiger dan de andere dagen, ik heb toch niks te doen en ik kan ineens een voorraad inslaan voor de hele week. Deze keer lukte dat niet zo goed. Ondanks het alleszeggende bordje:

Hipercor abierto todos los domingos de 12.00 a 20.00 horas

stond ik voor een duidelijk gesloten deur:

Hipercor cerrado

Geen nood, denk ik, dan ga ik enkele haltes verder wel naar de Carrefour. Die is ook open op zondag … u voelde het al aankomen:

Carrefour cerrado

Ik vind niet meteen een verklaring voor de sluiting en ik begon me al af te vragen of ik me nu zo vergiste. Was ik elke keer zaterdag geweest in plaats van zondag? Een snelle blik in mijn uitgavenoverzicht stelde me gerust dat ik nog niet volledig cuckoo aan het gaan ben.

Mauro kwam wel met een mogelijke verklaring, dat die enkel de eerste zondag van de maand open zijn en – buiten één keer – klopt dat ook, maar die ene keer was in december, dus dan waren ze sowieso elke zondag open volgens hem. Geconfronteerd met bovenstaande foto van “todos los domingos”, wist hij het ook niet meer. Daar staat inderdaad dat niet alle departementen open zijn, maar het was dus echt wel gewoon volledig toe. Mah bon, ik weet weeral wat doen morgenavond.

2 Responses to “Supermarkt”

  1. hmmm… winkelen op zondag, het is gewoon een beetje raar.
    Ik doe het ook, of beter: ik wil het ook doen, maar winkels die open zijn op zondag zijn spijtig genoeg dun gezaaid…
    Hebben ze een Spar? Die zijn meestal open op zondag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.