Monteren

Zoals beloofd wat meer over ons projectje. Wat is de bedoeling? Een reportage van vijf minuten maken over een vrij te kiezen sportonderwerp. We kregen twee dagen om alles te filmen en mochten daarin maximum twee uur beeldmateriaal verzamelen. Wij hebben dus gekozen voor de verhuis van Atletico Madrid, van het Vicente Calderon naar La Peineta, aka Estadio Olimpico.

Naast – uiteraard – een hoop shots van in en rond Vicente Calderon en La Peineta, deden we interviews met een hoop interessante mensen. In chronologische volgorde waren dat een dubbelinterview met voorstanders Miguel Angel Mendez (chef sport bij Onda Madrid) en Alfredo Duro (de Howard Stern – op sportgebied dan wel – van Onda Madrid), een babbel met tegenstandster María José Navarro (Duro’s vrouwelijke tegenhanger bij COPE), een clubperspectief van Angel Gomez (directeur van het Atletico Madridmuseum), een hangeensallevuilewasbuitenpraatje met Luis Fuentes (bestuurder bij een grote supportersgroep die zich afzet tegen het huidige beleid) en een praatje met Felix Nieto Gomez (voorzitter van een wijkcomité rond La Peineta). Buiten de laatste een achttal minuten, duren ze allemaal ongeveer een kwartier …

Yep, zoals u al kon raden hebben we eigenlijk veel te veel materiaal voor vijf minuten. We zouden gemakkelijk een reportage van een kwartier kunnen maken en dus bestaat ons werk er vooral in om te zorgen dat mensen niet twee keer hetzelfde zeggen en om heel streng te zijn en spijtig genoeg enkele leuke anekdotes te schrappen.

Zoals daar zijn: het Vicente Calderon moet het vuilste stadion zijn waar ik ooit ben geweest. De programmaboekjes worden door iedereen gebruikt als klerenbeschermer omdat de zitjes gewoon smerig zijn. Nu, op de jaarrekening van de club staat elk jaar een som van 1 miljoen euro voor een kuisfirma … die niet toevallig de eigendom is van een van de zoons van de vorige voorzitter, Jesus Gil y Gil.

Een andere leuke: met het honderdjarig bestaan wilde de club zelf niets organiseren omdat hun dat geld zou kosten en Atletico geld moet opbrengen voor het bestuur. De supportersgroep van Fuentes wilde wél iets doen en hadden een gigantische vlag laten maken en nog wat andere dingen gepland. Omdat de club merkte dat de supporters dat wel tof vonden (duh) hebben ze gezegd: "wij betalen die vlag wel, en iedereen krijgt gratis paella die dag". Dus werd er een traiteur ingehuurd die duizenden euro’s investeerde om die paella te maken voor 60.000 man. U voelt het al aankomen, die vlag, die hebben ze nooit betaald, en nog erger, die traiteur … hebben ze ook nooit betaald.

Het uiteindelijke resultaat zal ik hier ook wel neerplanten. Alé, als het een beetje goed is natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.