Induction Week, Day 2

Bon, de tweede dag viel samen te vatten onder *yawn*. De hele dag met allerlei informatie rond de oren geslagen, wat niet zo erg is als die info relevant is, maar dat was het dus niet. Allemaal uitleg over het eerste jaar, which I’m not in, en vanalles over de NCTJ, which I cannot get in.

Verder was er nog de introductie tot de bibliotheek, groot spul trouwens waar je zelfs dvd’s kan uitlenen, gegeven door een bibliothecaresse die er van overtuigd leek dat we nog nooit de binnenkant van een bibliotheek gezien hadden. Ze verkondigde dat als je bij ‘auteur’ een naam intikt, je op de schrijver zoekt en dat als je bij ‘titel’ een titel intikt, je op de titel zoekt alsof ze ons net had uitgelegd hoe je lood in goud moet veranderen.

Het ‘interessantste’ deel van de dag moest echter nog komen: de grote introductie tot de college in Stanwix Theatre. Spijtig genoeg was ruim 90% van al die uitleg ons vorige week, als gepriviligeerde internationale studenten, al ter ore gekomen. De veiligheidsverantwoordelijke bracht trouwens een paar opvallende quotes ten berde: "je hebt maar een leven, je kan geen credit gebruiken", "vuur is gevaarlijk, een lichaam is brandbaar en je kan erdoor sterven", "blijf niet zitten als er een brandalarm is", "loop nooit een brandend gebouw binnen", "als het brandalarm afgaat, is er waarschijnlijk ergens een brand", "deuren met een bordje ‘fire exit’ boven, zijn speciale uitgangen voor wanneer er een brand is", … thanks for pointing that all out, Mr. Obvious.

De politiechef was trouwens ook heel bemoedigend: "1 of every 3 students will be the victim of a crime". Well wooptidoo.

One Response to “Induction Week, Day 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.