Induction Week, Day 1

Vandaag is het dan eindelijk begonnen, of toch een beetje. De zogenaamde induction week is van start gegaan, een introductieweek voor de eerstejaars om de journalistieklectors te leren kennen. De meeste lessen worden blijkbaar door amper drie mensen gegeven, alledrie mensen die hun sporen in de journalistiek ruimschoots verdiend hebben. Terry heeft, behalve in Engeland, in Australië en New York gewerkt, was manager van een krantengroep en werkt nu nog halftijds als journalist. Tony heeft aan zijn opsomming te horen zowat bij elke krant in Engeland en Schotland gewerkt, en is nog parttime aan de slag bij The Observer. Helen heeft er een hele carrière bij de BBC opzitten, zowel als radio- en tv-journalist en als producer.

De klas is opvallend klein trouwens. Mezelf niet bijgerekend – mijn vakken zijn er van het tweede jaar, dus na deze week zie ik deze klasgenootjes niet meer – bestaat de groep uit acht studenten, plus twee ‘joint honour students’, die een gecombineerde opleiding journalistiek – filmstudies volgen. Een vrij diverse groep ook, een paar die rechtstreeks van hun A-levels komen, eentje die door een blessure het leger moest verlaten, eentje die vorig jaar als rekkenvuller werkte, eentje die met zijn band door de UK heeft getourd (Eddie is de ‘zanger’) en dan is er Rashid. Een 37-jarige kerel die begonnen is als chef-kok, eigenaar is geweest van een taxibedrijf en na zijn scheiding tien jaar in Spanje heeft gewoond, waar hij enkele bars en nachtclubs uitbaatte. Nu is hij al een jaar terug in Engeland om te studeren. Quite a turnaround.

En ow ja, Boris Johnson is op bezoek geweest. Om de vragen alvast te vermijden, nee ik kende hem ook niet en ja hij ziet er echt zo uit. Maar hij schijnt erg bekend te zijn in de streek en nog vrij populair ook. Een van de klasgenootjes wilde er absoluut mee op de foto.

2 Responses to “Induction Week, Day 1”

  1. Ja die Boris is wel een lekker ding! ;p
    Hier in Antwerpen zitten we ook meestal maar in kleine groepjes voor les te hebben (frans en engels met 8, actua met 16, …). We hebben het trouwens nog gehad over u vandaag *mhuhuahua* 😉

    ps: jeej, mijn site werkt terug! Je hebt hem dan toch niet voor altijd kapot gemaakt :p

  2. Allez Ive… dat ge den Boris ni kent. MP. En verschijnt frequent in ‘Have I got news for you’ op den BBC.

    Die mens is werkelijk hilarisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.