Induction Week, Day 3

Na de oersaaie dag van gisteren, een hele verbetering vandaag. Op de kalender stond ‘Carlisle Project’ ingepland, maar tot vanmorgen wisten we niet wat ze van ons verwachtten. Dat werd vanmorgen al snel duidelijk. We trokken er op uit in Carlisle samen met de fotografiestudenten, zij moesten … rarara foto’s trekken, wij moesten een verhaaltje schrijven bij de beste foto. Daarnaast kregen we een quizje mee met allerlei vragen over de stad. Elke journalistiekstudent kreeg trouwens twee fotografen mee, iets dat ik in het echt niet snel zie gebeuren.

Hoe begin je er aan? Simpel, je trekt naar het dichtsbijzijnde kot van een van de groepsleden en zoekt de antwoorden voor de quiz op op internet. Even brainstormen over wat voor foto’s we gaan trekken en dan rustig gaan middageten. Terug aankomen op school, de fotografen wat aan hun foto’s laten knoeien en het verhaaltje uittypen dat je al lang in je hoofd had. Buiten in het zonnetje gaan zitten en de lectors alles laten lezen en beoordelen. Terug in de newsroom komen en vernemen dat je stukje het tweede beste van de klas was, en dan enkel omdat ze vonden dat ze de prijs (een 256MB USB-stick) niet aan die jongen wilden geven die zijn lessen eigenlijk in het tweede volgt. Ach, ik was al lang tevreden dat ik bij de ‘duidelijk afgescheiden top vier’ zat. 8)

Morgen een rustig dagje, wat kritiek gaan geven op de foto’s van de fotografiestudenten en een individueel gesprek met de course leader. Vrijdag op uitstap naar de Schotse hoofdstad Edinburgh, should be interesting enough.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.