Tour of Cumbria

Na twee rustige dagen zijn we gisteren op ‘excursie’ geweest. Een rondrit door Cumbria, met de mooiste en belangrijkste plekjes van de streek. Het begon wel schitterend met een gids die een kwartier te laat was, maar alé.

View 1

Eerste stop was Keswick, een mooi dorpje in The Lake District, maar echt veel was er niet te doen. Waarom ze ons daar twee uur hebben laten ronddolen is me een raadsel, op een klein uurtje had je gemakkelijk alles gezien. Verder was het dorpje in, dorpje uit tot aan Hadrian’s Wall. Allemaal prachtige vergezichten en een vrij indrukwekkende geschiedenis.

Hadrian's Wall

Maar eigenlijk was de trip bijkomstig, de gids stal de hele tijd de show. Tijdens de ruim acht uur durende trip heeft hij geen twee seconden gezwegen, na de laatste stop was de micro zelf gesaboteerd. Niet dat hij zich daar iets van aantrok, airco af en roepen door de bus maar. Tuurlijk, hij vertelde enkele interessante dingen, maar drie keer het verhaal dat er elke Romeinse mijl een burcht was opgetrokken (door Romeinse soldaten en niet door slaven) en elke een-derde Romeinse mijl een toren met 1.000 soldaten of 500 cavaliers, was echt niet nodig. Dat hij elke twee zinnen tegen de Zweden begon te zwetsen over ‘vikings’, werd op de duur een beetje genant.

Birdoswald Roman Fort

Dat hij Noorse nonnen heeft gegidst, de zus van Sting ook Sting moet zeggen en haar broer niet Gordon mag noemen, vijf keer herhalen dat Carlisle qua oppervlakte de grootste stad is van Groot-Brittannië, Keswick het enige penseelmuseum ter wereld heeft (well duh), we naar het hoogst gelegen café in Engeland trekken, de motorroute in de buurt bij de vijf populairste van de wereld is en nog enkele tientallen andere records of top vijf-placeringen van grotendeels dingen waar je liever niet bovenaan wil staan … het is echt allemaal niet zo interessant.

View 2

Bij terugkomst was trouwens net de match tussen Carlisle United en Brighton & Hove Albion gedaan. Eerste keer dat ik een file gezien heb hier in Carlisle. De thuisploeg won trouwens met 3-1 voor maar liefst 7.704 supporters, en dat bij een derdeklasser. In België kan ruim de helft van de eersteklassers daar enkel van dromen.

View 3

One Response to “Tour of Cumbria”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.