Study Week

Vierde week les en het is al vakantie. Het is de bedoeling dat je tijdens de zogenaamde ‘study week’ wat tijd hebt om al je taken en opdrachten te maken, omdat je daar tijdens de gewone lesweken geen tijd voor hebt. Nu ja, "geen tijd", ik heb het gevoel dat ze hier niet veel gewoon zijn. Vrijdag heeft iedereen sowieso vrij en van de vier andere dagen is er nog minstens een halve dag dat je zeker geen les hebt.

Wat staat er op mijn programma tijdens de study week? Een taak voor Multi Media, een rapport schrijven over een website met journalistieke achtergrond waar best wel wat werk zal in kruipen, en misschien nog wat toevoeging aan het artikel dat ik geschreven heb voor The Informer. That’s it, en het is niet dat degene die de volledige 30 studiepunten moeten volgen zo veel meer te doen hebben.

En toch hoor ik ze hier regelmatig klagen dat ze veel te veel te doen hebben. Al ben ik wel blij dat ik geen shorthand moet doen. Het is voor de gewone studenten ook niet echt verplicht, maar als je hier journalist wil worden moet (nu ja, ook niet moet, maar wees gerust dat je geen job zal vinden zonder) je wel door de examens van de NCTJ geraken. En een van die examens is 100 woorden op een minuut kunnen noteren in shorthand …

One Response to “Study Week”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.