Harry Potter

Je kent ze wel, die mails van een Nigeriaan die hier 20 miljoen dollar op een bankrekening heeft staan en 10% aan jou wil geven, of van een Zuluprins die zijn land wil ontvluchten, maar voorlopig zijn massa geld ergens moet stallen, of die arme diplomatenvrouw wiens hele familie is uitgemoord en nergens naar toe kan met haar fortuin, of … Klein detail, je moet je wel even je bankgegevens doorspelen zodat ze het geld kunnen storten. Dat soort mensen noemen we ‘419 scammers’.

Deze kerel is iemand die er min of meer zijn levenswerk van gemaakt heeft om die oplichters van hetzelfde laken een pak te geven. Een voorbeeldje van een Spanjaard die het hele eerste boek van Harry Potter met de hand overschreef voor een grootschalig onderzoek over handschriften, met de belofte dat hij hem rijkelijk zou vergoeden. Of hier waar hij een Ivoriaan ertoe overhaalt om allerlei foto’s naar houten beeldjes om te zetten in ruil voor een beurs. En zo zijn er nog veel anderen.

Neem zeker eens een kijkje op de site, het is absoluut een half uurtje van je tijd waard. Ik heb het me in elk geval niet beklaagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.