RIP Red

Het is al ruim een week geleden, maar ik heb nu pas de tijd gevonden om alle biografieën over en tributes te lezen aan de man die op zijn eentje basketbal en de NBA naar grote hoogten stuwde: Arnold ‘Red’ Auerbach. Door zowat elke basketbalkenner beschouwd als de grootste aller tijden. Niet enkel als coach, maar ook als man met oog voor talent, people skills en een ongenadige wil om te winnen.

Red Auerbach

Red zag het levenslicht op 20 september 1917 en stierf op 29 oktober 2006 op de gezegende leeftijd van 89 jaar. Tot aan zijn dood was hij voorzitter van de meest succesrijke dynastie in de NBA, de Boston Celtics. Als coach won hij 938 wedstrijden en 9 NBA-titels, ongeëvenaard tot Lenny Wilkens tien jaar geleden zijn 939ste wedstrijd en Phil Jackson vier jaar geleden zijn negende NBA-titel won. Tot op vandaag draagt de trofee voor Coach van het Jaar zijn naam: Red Auerbach Trophy.

Enkele mooie verhalen over de man:
Auerbach, pride of Celtics, dies
Red Auerbach Dies at 89
A Dynasty Maker, Like No Other
Many Good Memories, On A Sad Occasion
The Real Deal In So Many Ways
Red was just full of colour

One Response to “RIP Red”

  1. Och god, volledig gemist dat de mens gestorven was. Ik volg de NBA en aanhangsels dan ook niet meer zo fanatiek als vroeger. Ik heb wel nog steeds stapels Upper – Deck en Fleer kaartjes! Hehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.