Power Search

Nadeel aan Carlisle: de Vanden Borre’s en Selexions van deze wereld zijn niet in het centrum gesitueerd, maar in een industriepark aan de andere kant van de stad. Van thuis uit een wandeling van een uur. Wat heb ik te zoeken in zo’n winkel? Ik had dan wel het scherm gekregen, de stroomkabel die erbij hoorde konden ze op school niet missen, dus ik moest op zoek naar eentje.

Logische reactie van een mens? Ha, ik ga wel ff langs de computerwinkel in het centrum. Probleem: er is er geen. Vermits ik geen zin had om naar 25 verschillende winkels te lopen die het toch niet zouden hebben, maar ineens naar PC World gegaan in het industriepark. De college ligt ongeveer in het midden tussen thuis en industriepark, dus ik vond het logisch om ineens na school er naartoe te gaan. Gigantische winkel, denk een verdieping van de Mediamarkt met enkel pc-stuff, en een rek met 386 kabels, maar zoals je al voelt aankomen: geen simpele stroomkabel.

Verkoper: "no problem, just go next door to Homebase, they’ll have one."
Bon, ikke naar next door: "a power cable for pc? I don’t know, this (wijst twee schappen aan) is all the PC-stuff we have. Just go to PC World, no doubt they’ll have it."
"Yeah, they don’t."
"Ow, go to Comet or Currys (jep, ik dacht ook meteen aan een elektro-winkel) then. One of those two must have it."

Voordeel aan Carlisle: alle elektro-winkels zijn binnen een radius van 100 meter gesitueerd.

First stop: Currys (voor de naam alleen al): "Oh, we seem to be out of them, just go to PC World."

Second stop: Comet: "a power cable for your screen? Ehr, I’ll go get the manager."
Manager: "Ehr, I think it is this one, but I’m not sure."
Me: "It is, dimwits." (al dacht ik dat laatste deeltje enkel natuurlijk)
Ik ga naar de kassa: "£7,99 please"
Ik denk bij mezelf "heb ik nu zo scheel gezien? Er stond toch £6,95 op het prijskaartje?" Ik ga terug kijken naar het rek en jawel: 6,95.
Terug naar de kassa, kerel heel laconiek: "Ow yeah, that’s possible. Our prices change all the time. If Currys lowers its price, we do too, if they raise it, so do we. Here’s £1,04."

Dus een tip: altijd naar het prijskaartje kijken in Engeland en gaan klagen (tenzij je er natuurlijk profijt mee doet). Ze moeten het namelijk voor de prijs geven die geafficheerd staat.

One Response to “Power Search”

  1. En …… de schoenwinkels zijn die ook zo ver? Ik veronderstel dat je al wel wat zolen zult versleten hebben en aan een paar nieuwe toe bent ?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.