Kotavonturen

Ik realiseerde me net dat ik hier ondertussen net iets meer dan twee maanden woon en als er nu één ding is waaraan ik niet in weemoed terugdenk is het wel de kotzoektocht. Ik heb er ooit al wel eens iets over verteld, maar hier zijn nog wedervaringen van toen.

Ik kreeg bijvoorbeeld deze mail:

Hello
Please sorry for my late reply but I couldn’t respond earlier. My name is debbie williams
 The apratment has three bedrooms. The rent per is 400euro /month
and it include the utilities. I am the owner of the apartment, I had the apartment with my husband because he was a spanish citizen and last year because we had a car accident my husband died and I also lost my hearing in the accident. Now I live in west african and i will be coming back next year but rigth .i hope
you will promise us to take very good care of the house The apartment
is very big and nice and it is in a nice area. I have received many proposals today for my apartment, if you wish to rent the apartment you must cover three months the first two months will
be payed at the begining of the contract and you will begin to pay the rent normaly from the 3rd month of your staying.So get back to me on
how you could take care of our house or perhaps experience you have in
renting home.Hope you are okay with the price of 400euro with hydro,heat laundry facilities,air condition and so on.i look forward to hearing from you ASAP so that i  discuss on how to get the house for rent,also are you ready to rent it now or when?the measurement of the apartment
is 90m2
Thank you.
 
 Is that okay with you?And the below is the final
question that you must answer to qualify for this the rent of my house?
Moreso,Hope you have a nice working day and your lovely friend,Infact i
will like to meet both of you when coming to visit you soonest.
RENT APPLICATION FORM
Also,Pls let me get this answer.
1)Your Full Name—————————-
2)Your Full Address & Phone Number————————-
3)How old are you?———————
4)Are you married?——————————–
5)How many people will be living in the house?——————
6)Do you have a pet?———————————
7)Do you have a car?————————————-
8)Occupation?———————————
9)What is your religion?———————————-
10)Are you born again?——————————-
11)Driving licence#—————————
Looking forward to hear from you with all this details so that i can
have it in my file incase of issuing the receipt for you and contacting
you.
Await your urgent reply so that we can discuss on how to get the
document and the key to you,please we are giving you all this base on trust
and again i will want you to stick to your words,you know that,we do
not see yet and only putting everything into Gods hand,so please do
not let us down in this our property and God bless you more as you do
this.
Regards.
Await your reply now.And also i am given the apartment for low price all because of i lost my wife.
thanks and God bless you

Merk op dat het in het begin gaat over "my husband" en op het einde over "my wife". Ik heb maar wijselijk niet meer geantwoord.

In de categorie “Ik laat je morgen iets weten”:

  • in een hele hoop sms’jes stond "het is verhuurd, sorry". Of zonder de sorry achter, en soms met "veel geluk met de verdere zoektocht"
  • een betrouwbaar uitziende kerel zei "ik laat je vanavond of morgenvroeg sowieso iets weten". Niets natuurlijk. Zelf nog achter gehoord de volgende avond, maar uiteindelijk gewoon geen antwoord gekregen.
  • van eentje ga ik zelfs de moeite doen om het over te typen. Een vlotte kerel had me ontvangen en rondgeleid, maar hij gaf me maar geen antwoord. Een sms’je naar gestuurd en drie keer naar gebeld, om uiteindelijk dit als antwoord te krijgen: "HI,IVE!I’MsendingYOUthisTEXTfromGRANADA.WE’VErentTHEroom,man!GOODluck!EMILIO(FLATinTRIBUNAL)." Ik denk dat hij niet vond waar de spatieknop was op zijn gsm.

Ik stuur een mail naar een kot dat net op loquo verschijnt, amper vijf minuten later krijg ik al antwoord dat ik de volgende dag om 19u mag komen zien. Zo gezegd, zo gedaan, de volgende dag sta ik daar om 19u. Wat blijkt, het meisje dat de kamer verlaat is er op dat moment niet, maar een van de flatgenoten laat me de rest van het appartement zien en zijn kamer, die kleiner is als degene die te huur staat, maar nog groot genoeg voor mij. Hij zegt: “ik mail je morgen wanneer Sonya thuis is, zodat je kan komen zien”. U had het al geraden, ‘morgen’ zat er geen mail in mijn inbox. De dag na ‘morgen’ krijg ik om 10u48 een telefoontje, uiteraard tijdens de les. Maar vermits Alvaro de vorige dag twee keer de klas had verlaten om zijn gsm op te nemen, doe ik teken naar Cosme, die er geen probleem van maakt dat ik oppak. Sonya aan de lijn: “ik ben nu in de flat, dus als je nu komt, kan je komen zien”. Ik zit natuurlijk een uur verwijderd van die plek en dat was sowieso te lang, zelfs als ik geëxcuseerd zou geweest kunnen geworden zijn door Cosme. Ik zeg haar dat ik vanaf 16u30 kan komen, waarop ze antwoordt: “ok, ik zal je nog een berichtje zenden om te bevestigen, maar het zal dan rond dat uur zijn.” En jawel, nog geen twee uur later krijg ik een berichtje van Sonya: “de kamer is verhuurd”. Yeah, thanks for nothing.

Uiteindelijk heb ik dan toch een kot gevonden, maar simpel was ook dat niet. Toen ik het ging bezoeken op de middag zei Alberto dat hij me ten laatste om drie uur ging laten weten of ik het had of niet, omdat er om twee uur nog een meisje kwam. En jawel, om drie uur *drrrrumdrrrumdrrrruuuuum* een sms’je: "Hello Ive, I will call you this afternoon to tell you my response. ok?". Wist ik dus nog niks, en erg positief vond ik dat ook niet. Concurrentie van een vrouw tijdens de kotqueeste was me tot dan toe al elke keer fataal geworden namelijk. Maar dan, om iets na zeven uur – ‘namiddag’ – toch het verlossende telefoontje terwijl ik op weg was naar Estadio Santiago Bernabeu voor Spanje-Zweden. Turned out to be a great evening.

4 Responses to “Kotavonturen”

  1. Hehe, vooral die “Are you born again?” vond ik zalig. Ik heb toch mijn twijfels of Jezus al dan niet een woonplaats bij deze twee hermafrodieten ambieert.

  2. Vertel ‘ns, waarom werd een kot niet geregeld vanuit die sportschool uit? Zoals Plantijn een Erasmus regelt? Zou je toch veel kopzorgen (en belgeld) bespaart hebben!

  3. Moest jij dan niet zelf een kot zoeken? Want dat was vorig jaar evengoed zoeken voor mij, al kreeg ik wel wat hulp van iemand van CIA – Mrs. Stoszkowski – die mij in contact bracht met enkele landlords.

    En het is natuurlijk zo dat wij eigenlijk geen studenten van die unief zijn. Wij zijn studenten van Eurosport, dat de lokalen en het materiaal huurt en zelf lesgevers voorziet. Geen enkele prof vanop UEM geeft les aan ons. Al krijgen we op het einde wel een diploma uitgereikt door UEM.

    (Naar Zweden trekken heeft precies ook een slechte invloed op je kennis van de dt-regels :p)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.