Avid

De voorbije vier weken hebben we de ins en outs geleerd van het montageprogramma Avid. Interessant was dat uiteraard, want ik had wel een beetje ervaring met videomontage, maar Apple iMovie of Windows Movie Maker zijn nu niet bepaald zoveel gebruikt in de professionele wereld.

Toch was er een downside. Terwijl Marcel Montaelegre een heel vriendelijke mens was, het had beter gekund. De man kon Engels … genoeg om Avid uit te leggen en de bijbehorende gespecialiseerde woordenschat. Als je iets anders vroeg in het Engels dan tsja, was de kans vrij klein dat hij het begreep. Nu ja, het belangrijkste was natuurlijk dat hij het programma kon uitleggen en dat lukte nog vrij aardig.

Waar ik me vooral aan ergerde was zijn snelheid – lees traagheid – van lesgeven. Ik weet best dat ik op computervlak een snelle jongen ben en ik heb er geen probleem mee dat er rekening gehouden wordt met de mensen die wat minder handig zijn met de pc. Maar het feit dat ook zij regelmatig met hun vingeren zaten te draaien, mja, wil toch iets zeggen. Ik waande me bovendien regelmatig in de Teletubbies. Elke keer als hij iets had uitgelegd, zei hij "again, again". De fans van het genre weten zeker waar ik het over heb.

In de loop van de avond komen trouwens alle antwoorden van de examens hier online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.