Copy-paste journalistiek

Waar viel mijn oog op toen ik de middageditie las van de nieuwsbrief van de Volkskrant?

 

Nieuwsbrief Volkskrant.nl dt-fout

 

Ik volg natuurlijk meteen de link, in volle overtuiging dat het foutje onmiddellijk door de eindredactie is opgemerkt en verbeterd. Spijtig genoeg trof ik onderstaande pagina aan.

 

Volkskrant.nl dt-fout

 

Pijnlijk, dus. En toen merkte ik in de linkerhoek de letters ANP op. Ik natuurlijk naar de ANP-portal – waar ik inkan met het paswoord van VP (Jelmer, als je dit leest, ik betaal de pageview wel :p) – en wat vond ik daar? Jawel:

 

ANP dt-fout

 

Nieuws overnemen van een persbureau is natuurlijk alledaagse kost in de journalistiek – waarom zou je iets herschrijven dat ready made op je scherm verschijnt? – maar even doorlezen mag toch wel. Als de redacteur dat van ver even bekijkt, mag je toch verwachten dat ie zo’n opvallende fout ziet.

Update 10/07 om 19u05: ze hebben het ondertussen eindelijk ontdekt en verbeterd op de Volkskrant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.