Campiones

Ik neem aan dat het ondertussen ook wel tot in België doorgedrongen is, maar Real Madrid vierde gisterenavond de landstitel. Ietwat verrassend vermits ze een helft met tien speelden en acht minuten voor tijd 1-0 achterkwamen in Osasuna, maar toen maakte Robben – ja Robben, niet Higuain zoals ik in het verslag van Het Journaal hoor – met een kopbal gelijk en scoorde Higuain in de laatste minuut de winning goal.

Wij dus maar naar de Plaza de Cibeles, want daar wordt het kampioensfeestje gevierd. Niet dat ik fan ben van Real Madrid, but when in Rome … Het duurde een luttele drie uren voor die pagadders vanuit Pamplona tot in Madrid geraakt waren en nog eens bijna een uur voor ze op Cibeles waren.

Ach ja, dat lieten we niet aan ons hart komen en de Madrilenen vierden een serieus – hetzij toch iets rustiger dan ik had verwacht – feestje ondertussen. De presentator herinnerde ons er een paar keer aan dat het de 31ste titel van Real was en zweepte het publiek bij tijd en wijlen op. De populairste liedjes werden echter niet voorgezongen, zijnde "Raúl seleccion!" en "Eto’o, cabron, salude el campion!". En hieronder een filmpje van de bus die Cibeles weer verlaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.