Adiós

Zo, voor de laatste keer vanuit Madrid. Zodadelijk komt de taxi om mezelve en een beetje bagage naar de luchthaven te brengen, en dan is het uiteraard weer naar België. Voor een weekje toch.

Ga ik Madrid missen? Mjoah, het zal altijd een deel van mij blijven, maar het is niet dat ze me hier aan handen en voeten moeten buitensleuren. Laat ik het zo stellen, ik was hier graag, maar ik zie me hier niet de rest van mijn leven slijten. Het heeft meer indruk gemaakt dan Carlisle, wat ook niet onlogisch is vermits ik hier 6,5 maand was en daar maar 4,5. Maar Madrid is natuurlijk ook een wereldstad en Carlisle was eerder een gezellig plattelandsstadje.

Wat ik het meest ga missen – buiten de mensen natuurlijk – is waarschijnlijk de metro. Vijf – zes minuten wachten is echt wel het maximum en je overbrugt grote afstanden op weinig tijd. Ik heb absoluut geen zin om weer twintig minuten te staan wachten op de bus, die dan gewoon niet opdaagt. Als ik een ding zeker niet ga missen is het het eten wel. De Spaanse keuken is niet mijn keuken. De manier van koken is nog best ok, maar de kwaliteit van vooral het vlees, maar ook van andere dingen is algemeen genomen gewoon ondermaats.

Adiós España, adiós Madrid.

3 Responses to “Adiós”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.