Botchergate

Wat een bende stoere jongens zijn het hier toch in hun auto’s. Botchergate is de straat met zowat alle pubs in Carlisle. Straat van misschien een kilometer lang, als’t al zoveel is, met een stuk of vier verkeerslichten.

Vooral vrijdag- en zaterdagavond, maar ook de andere dagen van de week, komen alle stoere jongens buiten en showen ze hun driving skills. Hard optrekken, alles uit hun bakske halen – ze geraken juist tot in derde – en dan moeten ze alles toegooien of ze plakken tegen ene die voor het volgende licht staat.

Dat spelletje doen ze dan een uur aan een stuk ofzo. Tot in het centrum rijden, daar ergens draaien. Botchergate in de andere richting afrijden, terugdraaien op de parking van de meubelwinkels en weer naar het centrum.

Toen ik vorige week terug naar huis ging kwam er een ambulance voorbij gesneld. Achteraf gehoord dat ze er zo ene van ne muur zijn gaan pellen. Gisterenavond weer een ambulance in allerijl zien voorbij komen, de kans is niet klein dat het om dezelfde reden was.

Gisterenavond hebben ze er trouwens wel zo ene opgepakt. Plots kwam er uit een zijstraat een politiecammionnette gereden die het kruispunt versperde en vijf seconden later kwam er een politie-auto met loeiende sirenes hem langs de andere kant vastzetten. Voor zover ik kon zien mocht hij meteen zijn rijbewijs inleveren. Serves him right.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.