Back home

Ik had verwacht, terug in België zijn, terug thuis enzo, zal toch weer even aanpassen zijn. Dingen die daarvoor heel normaal waren, zullen toch wat raar aandoen. Maar nee, alles is nog normaal. Terug aan de rechterkant rijden deed niet raar, ik keek vanzelf weer eerst naar links om over te steken, ik begin niet spontaan Engels te spreken of lange stukken te wandelen.

Voorlopig is er maar één ding dat écht raar deed: ondertitels. Mijn eerste reactie was "he, wat blokkeert daar 1/5de van mijn scherm? Ah ja just, regeltjes met de vertaling van wat ze zeggen."

Weird, isn’t it?
(Raar, toch?)

6 Responses to “Back home”

  1. Ik heb dat ook gehad, en dat was na amper twee weken California. Ik kan me inbeelden hoe hard het je moet storen, die ondertitels.

    Gisteren op café waren we ons aan het inbeelden hoe verengelst je Nederlandse uitspraak zou kunnen geworden zijn. =)

  2. @ Rikea en vrouwenliefhebster: ik denk niet dat er veel verengelsing is aan mijn uitspraak, al heb ik wel het gevoel dat ik redelijk plat spreek

    @ smara ratih: idd een kameleon, toen ik naar ginder ging heb ik eigenlijk ook geen problemen gehad om me daar thuis te voelen (op het eten na)

    @ Julian: alles zal duidelijk zijn na de volgende post

    @ Els: ik heb niets gezegd over Engels denken he, dat is namelijk wel zo, maar ik probeer er op te letten om zo weinig mogelijk Engelse woorden te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.