Month: March 2007

Spam

Wat is dat met al die spamcomments tegenwoordig? Het begon met een stuk of drie per week, dat klom regelmatig tot het er bijna dagelijks twee waren en toen was ik het beu om ze handmatig te verwijderen. Eventjes op zoek gegaan en Akismet geplugind. Absoluut geen klachten over, want tot hiertoe heeft het alles tegengehouden. Toen ik het net geïnstalleerd had, bleef dat gelijk met voordien, maar na een tijdje werden het er meer en meer, met de laatste twee dagen een ware boom tot iets meer dan honderd. Ben ik de enige met zo’n opvallende verhoging de laatste dagen of is het een universeel fenomeen?

Ik begin me nu eigenlijk af te vragen of Akismet niet gewoon zelf wat extra spam genereert – en tegenhoudt – om zo wel heel belangrijk te lijken. Want ik weet niet hoe die spamverspreiders juist werken, maar moeten die eigenlijk ook niet op je blog geweest zijn of is dat een of ander crawlertje dat ze gewoon langssturen? Als ik het eens tel, kwam ik gisteren aan meer spamcomments dan bezoekers …

Voor ik dit berichtje begon te schrijven, had ik alle spam verwijderd. Op de tijd dat ik het geschreven heb, zijn er weeral vier bijgekomen van dit soort:

Nummerborden

Het moet iets zijn waar veel mensen zich aan storen die regelmatig moeten telefoneren en veel op hun computer bezig zijn. Mij is het opgevallen tijdens de stage, waar ik soms heelder dagen niet anders deed dan bellen en als stagiair-journalist, sja, moet je natuurlijk veel typen.

Waarom staan in godsnaam de cijfertjes op een telefoon en op een computerklavier in een andere volgorde? Hoe vaak ik een telefoonnummer verkeerd heb ingetikt omdat het vingergeheugen de cijfertjes van een klavier overnam. Gelukkig had ik het elke keer wel door zodat ik nooit ergens verkeerd ben terechtgekomen, maar toch, vervelend nonetheless.

Het ligt uiteraard aan degene die het eerste computerklavier heeft opgesteld, want voor zover ik me kan herinneren stonden er op typemachines geen aparte nummerbordjes. Logischerwijs zouden de computerklavieren zich moeten aanpassen aan de telefoons … fat chance natuurlijk. Het is mijn vrees dat het een kwaad is waar we tot het einde der dagen mee opgescheept zitten.

Wie, oh wie, heeft de wereld met dit ongemak opgezadeld?

Nieuwigheden

Ik weet niet of u het al gemerkt hebt, maar de Gazet van Antwerpen heeft een nieuwe lay-out. Geen ongelooflijk drastische verandering, maar het verschil is toch duidelijk. Het opvallendste – naast de bolletjes op de voorpagina, ik ben er nog niet uit of ik het geslaagd vind – is de afwezigheid van plaatsbepalingen. U weet wel, elke krantenartikel begint normaal met "ANTWERPEN – Hier begint de inleiding." en dat is nu verdwenen. Geen slechte zaak vind ik. Ik betwijfel dat er iemand is die er op let en als journalist was het soms nogal onnozel om pakweg "LONDEN – " te schrijven, terwijl je gewoon op de redactie zit.

De nieuwe voorpagina kan u vinden op: http://www.gva.be/pdf-krant/gva01.pdf

En voor zij die het nog niet wisten. Vlaanderen heeft nu ook een ‘echte’ tabloid, inclusief page three girl! En page 48 boy ook naar’t schijnt. Naar’t schijnt he, want ik heb het nog niet vastgehad. Boulevard Bl!dz is de naam, leuk geprobeerd, maar jammerlijk gefaald de voorlopige conclusie, als ik op de commentaren mag voortgaan. Morgen eens eentje meeritsen om het zelf te kunnen beoordelen als ik er aan denk.

UN

Het is toch ongelooflijk met wat voor mensen ik allemaal in contact kom door die column op Soccernet. Ik krijg mails van over de hele wereld – Hong Kong, Kenia, Maleisië, Nigeria, Canada, India, Australië, Zimbabwe, Uganda, Singapore, Bulgarije, Amerika, China, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Malawi, Zambia, … you name it – sommige al in beter Engels dan andere. Daar zitten jongens bij van 16 jaar, studenten van mijn leeftijd, simpele working class people, maar evengoed bankmanagers, pr-mensen van een kopermijn, gezondheidsverzekeringspecialisten, de webmaster van een bondswebsite, …

Ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan een doctoraatsonderzoek van Yale University, om een podcast te hosten over Manchester United – zelfs vrij goed betaald, maar daarvoor moest ik nog in Engeland wonen omdat ik dan naar alle matchen moest kunnen gaan, pity – om een voorbeschouwing te schrijven op een wedstrijd voor de grootste Finse voetbalwebsite, …

En vandaag kreeg ik een mail uit Sierra Leone – met een doodgewone, simpele vraag – van iemand die voor een nucleaire wapensonderzoekscommissie werkt bij de Verenigde Naties.

Ik denk dit het bewijs is dat er maar weinig dingen zo globaal populair zijn als voetbal, en dat het iets is dat geen rekening houdt met nationaliteit, beroep, komaf of sociale stand. Als nu de fans in de stadions dat nog eens zouden doorhebben, was het helemaal goed. Maar nee, die blijven liever de idioot uithangen.

Nieuw leesteken

Wat een keigoed idee Ironieteken
tip: klik op het leesteken voor de uitleg

edit: Tegen alle verwachtingen in heb ik het vandaag zelfs al kunnen gebruiken se. :p

Reclamestunt

Wat krijg ik zonet in mijn mailbox?

Geachte heer, geachte mevrouw Beeckmans,

Wij vinden het onze plicht u, als regelmatige bezoeker van onze website, te wijzen op een mysterieuze verschijning die wij op onze site hebben opgemerkt.

We willen u dan ook vragen www.stella-artois.be momenteel niét te bezoeken, waarvoor onze dank.

P.S. We proberen dit euvel zo spoedig mogelijk te verhelpen maar willen nogmaals met aandrang vragen www.stella-artois.be niet te bezoeken.

We rekenen bij deze op uw bereidwillige medewerking.

Reginald Van de Velde
Reginald Van de Velde
Dienst Marketing
Stella Artois Belgium
www.stella-artois.be

Eerste reactie van iemand die dat leest? Naar de site gaan natuurlijk. En wat krijg je dan? Deze pagina. Best een leuke reclamestunt eigenlijk. En in ieder geval wat origineler dan de doorsnee.

Hmm

apparently this needs some CPR.

Wat wil je nu ook als je elke dag minimum 12 uur per dag uit huis bent? Zo precies of ik hier nog tijd voor heb. Maar bon, in de komende dagen zullen we er eens tijd voor maken. Die belachelijke hoeveelheid mail die ondertussen opgestapeld lag, is ondertussen bijna verdwenen.

So yes, I’m still alive. And enjoying myself in the far, far away Hasselt.

Lotto Arena

Vandaag gaan tappen in de volledig afgewerkte, instapklare en ready-for-use Lotto Arena. U weet wel, dat kleine broertje van het Sportpaleis.

Deur Lotto Arena

Lotto Arena

Lotto Arena

Ah ja, de eerste regel was lichtjes ironisch. Binnen zes dagen is er My First Night, de kleinmannenversie van The Night of the Proms. Dan moet het dus af zijn he, maar echt klaar he. Nu, geen probleem, de ticketing komt overeen, dus we verhuizen het boeltje gewoon naar het Sportpaleis, redeneer je dan. Klein probleempje echter: er is al iets te doen op die dag. Zo’n evenementje dat de Mega Erotica Beurs heet. Prachtige combinatie, toch?

Er is ons gezegd dat het gebruiksklaar zal zijn tegen volgende week, maar de volledige afronding zal nog zo’n drie maanden duren. Weer properkes op tijd afgewerkt.

Baantjer

Iemand z’n gsm gaat af op de trein.

Ik herken meteen het deuntje: de begingeneriek van Baantjer.

De eigenaar neemt op: "De Cock, met C – O – C – K".