Spam

Wat is dat met al die spamcomments tegenwoordig? Het begon met een stuk of drie per week, dat klom regelmatig tot het er bijna dagelijks twee waren en toen was ik het beu om ze handmatig te verwijderen. Eventjes op zoek gegaan en Akismet geplugind. Absoluut geen klachten over, want tot hiertoe heeft het alles tegengehouden. Toen ik het net geïnstalleerd had, bleef dat gelijk met voordien, maar na een tijdje werden het er meer en meer, met de laatste twee dagen een ware boom tot iets meer dan honderd. Ben ik de enige met zo’n opvallende verhoging de laatste dagen of is het een universeel fenomeen?

Ik begin me nu eigenlijk af te vragen of Akismet niet gewoon zelf wat extra spam genereert – en tegenhoudt – om zo wel heel belangrijk te lijken. Want ik weet niet hoe die spamverspreiders juist werken, maar moeten die eigenlijk ook niet op je blog geweest zijn of is dat een of ander crawlertje dat ze gewoon langssturen? Als ik het eens tel, kwam ik gisteren aan meer spamcomments dan bezoekers …

Voor ik dit berichtje begon te schrijven, had ik alle spam verwijderd. Op de tijd dat ik het geschreven heb, zijn er weeral vier bijgekomen van dit soort:

2 Responses to “Spam”

  1. Op mijn blog staat Akismet standaard ge├»nstalleerd … ik heb bitter weinig last van ongewenste reacties- eentje om de twee dagen, ongeveer, nu, al had ik er in mijn ‘beginperiode’ soms tien op een dag. Een paar weken aan een stuk heb ik er zelfs helemaal geen gehad, dus ik denk niet dat het aan Akismet zelf ligt.
    En, wat zegt je test nu?

  2. Die zegt dat Akismet geen dingen zelf uitvindt. Vanmorgen heb ik er 24 handmatig moeten verwijderen, dus de spamcontrol staat al lang terug op actief.

    Ik vraag me af wat ik die spammijnheren misdaan heb om het zo op mij gemunt te hebben. ­čÖü

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.