Scaffolding

Maandag kwam ik thuis naar een onaangename verrassing. Niet dat er iets ergs gebeurd was, maar het zicht vanuit mijn kamer was plots nog wat onaangenamer:

Trap stelling

Stellingen

Inderdaad ja, de hele achtergevel stond plots vol stellingen en een hoop werkmannen was de muren aan het afbreken. Alé, de laag die voor de bakstenen hing toch. Zoals iedereen zich herinnert van vorige foto’s zag het er zo wat lichtrozig uit:

Roze muur

De kale bakstenen muren heb ik (nog?) niet kunnen trekken omdat ze altijd zwaar aan het werken waren toen die te zien was en ik heb besloten maar niet met een fototoestel te staan zwaaien terwijl die mannen aan het travakken zijn. Ze keken al zo vies als ik 5 seconden bleef staan om te zien wat ze aan het doen waren. Mah bon, die rozige laag wordt dus helemaal afgebeiteld tot op de baksteen en dan gaat er een laag bezetsel over, ondersteund door een soort metalen rooster:

Bezetting

Dan volgt een laag om alles te egaliseren:

Bezetsel

Waarna dit het uiteindelijke resultaat is:

Keitjesmuur

Ach ja, dat ze aan het werken zijn kan me niet zoveel schelen, ook al zie ik het nut zo niet van deze toch niet goedkope kosten want het zag er nog helemaal niet verweerd uit. Wat wel vervelend is, is dat ik de voorbije week eens niet elke dag om half acht moest opstaan door de cameraworkshop, begonnen die mannen toch wel elke morgen om 8 uur met kloppen en beitelen zeker. Ik hoor u denken “dat is toch niet erg Spaans, zo vroeg beginnen” en dat is het inderdaad niet. De werkmannen zijn dan ook – bij ons in België volledig onbekend – Polen. Zelfs deze morgen – zaterdagochtend! – begonnen ze er om 9 uur aan. Vuile slaapstelers.

(Vindt u ‘scaffolding’ trouwens ook zo’n mooi woord, of ligt dat aan mij?)

5 Responses to “Scaffolding”

  1. Amai 🙁 en hoe lang denk je dat, dat nog gaat duren aan hun werktempo? En hopelijk is hier de achtergevel hersteld tegen dat je terug thuis komt zenne :-S

  2. en eigen je dan maar zoveel mogelijk de living toe hé, want jij bent de enige met je slaapkamer langs achter; maar daar kan je natuurlijk niet slapen 😉
    En wanneer krijgen we eens wat “mooie” foto’s van Madrid te zien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.