Sportswriting at its best

Andre Agassi, wie kent hem niet? The Vegas Kid is er ondertussen mee gestopt, maar toen ik de opdracht bekeek die ik tegen morgen moest maken, gingen mijn gedachten meteen naar hem uit. Niet echt naar hem, maar naar een artikel over hem. De opdracht was een feature kiezen en uitgebreid bespreken, normaal iets waar je wel een tijdje over moet nadenken. Je moet nu eenmaal rekening houden met het feit dat je er genoeg moet over kunnen vertellen. Voor mij was het nochtans simpel, ik heb gewoon de beste feature gekozen die ik ooit gelezen heb.

De uitverkorene luistert naar de titel "Coming Into Focus", ofte het levensverhaal van Andre Agassi van de hand van Gary Smith. Een artikel – bestaande uit een respectabele 8.600 woorden – dat eigenlijk iedereen zou moeten lezen, want het gaat om zoveel meer dan de tennisser die alle Grand Slams won. Ik ben realistisch genoeg om me te realiseren dat zeker niet elke bezoeker zich aan dit stuk zal zetten, maar het zou mooi zijn als toch één of twee het lezen. Print het uit en lees het gewoon bladzijde voor bladzijde, ik ben er toen – en deze keer opnieuw – alvast niet in geslaagd om het bundeltje papieren neer te leggen voor de laatste pagina verslonden was. Voor iedereen die van tennis houdt – en dus ook van Kirk – is het in ieder geval verplicht leesvoer.

Voor zij die de link de eerste keer gemist zouden hebben, klik.

2 Responses to “Sportswriting at its best”

  1. Damn, ik heb het na vier zinnen al opgegeven. 🙂 Ik was dan ook niet zo’n Agassi-fan. Na de examens doe ik nog eens een poging. Ik zal het weten te zeggen dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 18 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.