Joy

Tof toch, dat Madrid. Amardeep ging zaterdagavond samen met een Amerikaanse vriendin en twaalf vriendinnen die haar vergezelden op haar vrijgezellenweekend naar een discotheek hier. Tien van de dames mochten zonder problemen naar binnen, maar de twee laatste en hij werden tegengehouden door de buitenwippers. En ja, je kent dat, die meisjes zo een beetje freaky dat ze hun vriendinnetjes gingen kwijtspelen, dus hij vraagt waarom ze niet binnen mogen.

Antwoord van de bouncers: *boks* *voenk* *Amardeep goes to ground* *shot* *kick* *trap*, allemaal vergezeld van smakelijk gelach van de portiers. Toen hij niet meer bewoog, vonden ze het blijkbaar niet meer zo leuk en is hij kunnen wegkruipen.

Er kwam net een politie-auto voorbij, dus daar kon hij zijn verhaal tegen doen. Een ambulance is hem komen ophalen en in het ziekenhuis is hij helemaal onderzocht. Gelukkig valt het allemaal nog mee, want buiten wat schaafwonden en kneuzingen in zijn gezicht, twee hechtingen in zijn lip (nu nog maar eentje, want gisteren viel er eentje uit terwijl we in de pub zaten) en wat gekneusde ribben heeft hij niets. Al heeft dat ongetwijfeld te maken met het feit dat hij een stevige kerel is die best wat tijd doorbrengt in de fitness.

Er is uiteraard aangifte gedaan bij de politie en die weten zijn adres enzo, maar je moet niet verwachten dat er iets mee gebeurt. De Spaanse bureaucratie kruipt nog een stuk langzamer dan de onze en als ze echt iets hadden willen ondernemen tegen die mannen, hadden ze die ineens de avond zelf moeten oppakken.

De dag voordien was trouwens de handtas van een van de dames al van haar arm gerukt en was een of andere weirdo hen komen intimideren terwijl ze op een terrasje zaten. Safe to say dat die nooit meer naar Madrid komen.

Maar dus, mensen die van plan zijn om een feestje te bouwen in Madrid, vermijd Joy Esclava in de calle de Arenal zou ik zo zeggen. Naast belachelijk duur loop je dus ook nog het risico om er in elkaar geslagen te worden. Ik raad dan Pacha of Kapital aan, even belachelijk duur – van horen zeggen natuurlijk, ik geef mijn geld liever aan iets anders uit – maar de kans dat je er afgevoerd wordt met een ambulance is toch ietwat kleiner.

Als antwoord op Julian: Zoals ik zei: "hij vroeg: waarom?" En Amardeep is een jongen die geen vlieg kwaad zou doen, het is niet dat hij hen zelf uitgedaagd heeft. Ik vrees een beetje dat zijn kleurtje – hij is van Indiase komaf – er wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben …

6 Responses to “Joy”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.