In welke stad zit ik zondag?

(en zaterdag ook al eigenlijk?)

Mensen die mij kennen, kunnen al meteen heel wat mogelijkheden van een denkbeeldig lijstje schrappen.
Mensen die mijn blog lezen, denken al meteen aan enkele eerder genoemde mogelijkheden.
Mensen die deze blog lezen, mij kennen én het Engels voetbal volgen, zullen tot de conclusie gekomen zijn dat ik naar een match ga uit de FA Cup en weten ook al naar welke.

Jawel, zondag vanaf een uur of half twee zit ik in het toch wel vrij bekende voetbalstadion Old Trafford, voor de wedstrijd Manchester United Aston Villa. Trouwens ook live te zien op BBC 1, dus als je goed kijkt, zie je mij misschien zelfs zitten. Dan moet je natuurlijk ook nog weten waar te zoeken: ik zal in Block NE3423 Row 13 Seat 43 zitten. Om te zien waar dat juist is, klik je best op het geel gearceerde vakje STH 121. Dan zie je recht voor je een hoek met boven de eerste ring een gapend gat, wel, daar is sinds maart vorig jaar een tribune bijgebouwd en daar zal ik mijn zitje innemen.

Morgen rond de middag vertrek ik – de vroegste trein Carlisle-Manchester op zondag kwam na half twee aan in Manchester – om zondagavond terug aan te komen in Carlisle. Al bij al kostelijk weekendje, but hey, it’s probably once in a lifetime. Naar Manchester gaan was ik sowieso van plan en een match bijwonen is normaal onmogelijk. Je moet sowieso lid zijn van de supportersclub en afhankelijk van de tegenstander moet je al eerder tickets gekocht hebben of moet je iemand kennen die een seizoenskaart heeft. Omdat het een wedstrijd in de FA Cup is, was ze on general sale, dus heb ik mijn kans maar gegrepen. Can you blame me?

4 Responses to “In welke stad zit ik zondag?”

  1. Ja, dat zag ik, maar ik dacht dat de prijzen misschien afhankelijk waren van de competitie. In Italië is een ticket voor de Coppa ook véél goedkoper dan Serie A. Maar ja, de Coppa is dan ook wel ondergeschikt aan de competitie natuurlijk. :d

  2. Wel, mijn ticket was zelfs duurder dan de prijzen die daar staan voor de competitie. De FA Cup is dan ook niet zomaar ondergeschikt aan de Premier League. Vooral ploegen uit lagere reeksen kunnen dankzij de inkomsten van een goede ‘run’ in 1 jaar, 5 jaar progressie maken.

    Maar ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat het on general sale was, en misschien ook dat ik het pas twee dagen voor de match gekocht heb. Als je anders een ticket koopt, heb je sowieso al geld uitgegeven aan lidmaatschap van de club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.