Hoe het niet moet

Zoals de meeste lezers hier wel weten ben ik nogal actief in het internetvoetbalwereldje, meer bepaald bij VoetbalPrimeur.nl. Een deel van de job is natuurlijk de rest wat volgen en af en toe kom je dan pareltjes als dit tegen:

N. Nuiten

De meelezende journalisten (in spe) voelen nu ongetwijfeld hun tenen krullen. Vermits het hier gaat om een echte professionele site die maandelijks een voetbalblad uitgeeft, was mijn eerste gedachte "dat is een stagiaire die met slechte punten weer naar school kan". Wat meer research leerde me dat de persoon in kwestie al sinds juli bij de site zat, dus stagestudent was niet meer zo voor de hand liggend. Ik werd lichtjes depressief toen ik na nog wat meer zoekwerk bij artikeltjes van de auteur terechtkwam uit oktober 2004. Dit was geen student, dit was iemand die in vaste dienst werkte bij de site. Hoe zo iemand al ruim twee jaar zichzelf journalist mag noemen, is beyond me.

Toen ik later ontdekte dat de auteur van bovenstaand stuk schrijverij afgelopen zomer in Duitsland zat voor het WK, enkele keren een land volgde, daar elke dag naar een wedstrijd ging en zelfs is gevolgd door VT4 kreeg ik eigenlijk zin om een potje te gaan huilen. Tot ik de positieve kant er van inzag. Als dàt aan een job geraakt als journalist, moeten ik en mijn klasgenootjes ons geen zorgen maken. Gewoon naar Nederland emigreren en er wacht ons een bloeiende carrière.

Nog enkele pareltjes, en daar heb ik nog geen vijf minuten voor moet zoeken:

– Hij ligt nog tot 2008 vast, dus Milan zal wel de buidel moeten trekken voor deze verdediger.
– GBA mistte een lange lijst spelers door blessures.
– De verdediging kan namelijk ook nog wel wat versterking gebruiken. Daarvoor heeft de Tilburgse club Michel Breuer van sc Heerenveen.
– Nani zelf, 2- jaar oud, moet er allemaal nog een beetje aan wennen.
– De Arsenalspeler wordt beloond voor zijn spel bij Arsenal, afgelopen seizoen tot in de finale van de Champions League.
– Heel behandig draaide hij weg

Then again, wat moet je verwachten van een professionele site die "Je kan pas een reactie plaatsen, als je ingelogt bent." schrijft?

3 Responses to “Hoe het niet moet”

 1. Voetballer zwaargewond na kopstoot

  Een 33-jarige voetballer uit het Nederlandse Oud-Beijerland raakte zaterdag ernstig gewond tijdens een wedstrijd. De man moest een kopstoot en een trap tegen zijn hoofd incasseren van een speler van de tegenpartij.

  Het slachtoffer werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis met een zwaar hoofdletsel. Zondag was hij wel buiten levensgevaar.

  De twee kemphanen kwamen in conflict tidjens de wedstrijd tussen een elftal uit Oud-Beijerland en een ploeg uit Bolnes. Aanleiding was een eerder opstootje op het veld. Toen het slachtoffer hierover zijn beklag ging doen bij de cheidsrechter, werd hij hard aangepakt door zijn misnoegde tegenspeler.

  In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat de schedel van de man op meerdere plaatssen gebroken en gescheurd was. Ook zijn neus en zijn beide oogkassen waren gebroken.

  Toeschouwers probeerden de dader vast te houden tot de politie eraan kwam, maar tevergeefs. De verdachte is voortvluchtig.

  Stond te lezen op Sportwereld.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.