A Paris

Morgen zit ik in Parijs, nu ja morgen, eigenlijk is het straks al. Om 5u30 stap ik al op de trein naar Brussel-Zuid, om daar over te stappen op de Thalys naar Paris-Nord. Ik zeg dat niet zomaar om te stoefen, maar omdat er ook een reden voor is. Ik ga daar naartoe voor een interview, niet om zelf iemand de pieren uit de neus te vragen, maar als slachtoffer. Naast dat interview hoort er ook een examen bij … over sport.

De goede gokker – of de wijsneuzen waar ik het al aan verteld had – heeft nu al een ideetje waar het zou over kunnen gaan. Jawel hoor, als alles volgens plan verloopt, gaat ondergetekende nog een jaartje studeren. Een master halen, zoals dat zo mooi heet, in de sportjournalistiek. Ofte het Eurosport (ja van die zender ja) Masters Program in Multimedia Sports Journalism, om precies te zijn.

De vaste lezer weet ook dat als ik iets ga studeren, dat niet noodzakelijk in ons Belgenlandje hoeft te zijn. Na mijn omzwervingen in het pittoreske Carlisle, is nu het toch iets mondainere Madrid aan de beurt. Zes maanden om precies te zijn, en dan nog eens drie maanden stage ‘ergens in Europa’. Dat kan gewoon nog wat langer in Madrid zijn, maar ook Londen, Parijs, München of Rome bijvoorbeeld, kwestie van het niet te groots te gaan zoeken.

3 Responses to “A Paris”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.