Month: August 2007

Outrage part 2

Ik zei al dat die middernachtkijkers niet verwend werden bij VTM, maar ze maken het nu toch wel een beetje bont daar in Vilvoorde. Zelfde setting als in de vorige post, maar deze keer niet na een reclameblok, gewoon in het midden van een aflevering.

Even geduld bij VTM

Het leuke was; terwijl dat beeld een dikke tien minuten door mijn beeldbuis gegeneerd werd, bleef de ondertiteling wel voortgaan. Maar deze keer eindigde het niet met de aftiteling van ER, nee, deze keer eindigde het met … de begingeneriek, en volgde de aflevering van voren af aan. Wat natuurlijk beter is, maar nog altijd verre van ideaal.

Lotgenootje

Net zoals ik vorig jaar, gaat Nicolas een klein half jaartje andere (studeer)lucht opsnuiven. In plaats van de winderige surroundings van Carlisle, trekt hij naar de iets zonnigere oorden van Madrid. Geen slechte keuze, al zeg ik het zelf.

En zoals het een echte Erasmusstudent betaamt, houdt ook hij het thuisfront op de hoogte via een blog. Voorlopig is hij nog een beetje leeg, maar daar komt wel verandering in.

An outrage

Vraag je je wel eens af, “wie kijkt er in godsnaam naar de series (NYPD Blue, ER, …) die VTM (of Nederland 1 of …) zo rond middernacht op het scherm projecteert?” Wel, ik ben zo iemand. En mijn soort wordt niet verwend. Zo’n half uurtje geleden zat ik rustigjes de reclame te doorstaan, wachtend op het derde en laatste deel van ER. Het reclameblok sluit af met een voorstukje van ‘De wet volgens Milo’ en dan komt die overgang waar de titel wegfadet en het programma opnieuw begint. Alleen fadet die titel niet en begint het programma niet. Ongeveer tien minuten siert het volgende beeld mijn scherm:

Storing VTM

En plots gebeurt er weer iets. Eventjes flasht een blauw scherm (bluescreens and IT, not a good combination) voorbij en dan volgt … de aftiteling van ER. Waarna een of andere belspeldel mijn beeld komt vervuilen met de woorden “welkom VTM-kijkers”. Gelukkig voegt ze er niet aan toe “ik hoop dat u genoten heeft van ER”, anders had ze nen toek op haar bakkes vastgehad. Door den tv ja, ze zou het wel gevoeld hebben. Wat er in het derde deel van ER gebeurde? Ik heb er het raden naar, net als mijn duizenden lotgenoten. Dat ze zaterdagnacht maar uitgebreid en persoonlijk excuses overmaken, om dan te beginnen met het derde deel van deze abrupt afgebroken aflevering uit te zenden, voor de episode van zaterdag op ons wordt losgelaten.

Je zou bijna denken dat ook VTM het digitale tijdperk is ingestapt, maar een betrouwbare bron (die ik niet moet vrijgeven; brongeheim, aha!) valt dat plezier ons pas binnen een goeie drie maanden in de schoot. I can hardly wait.

(Voor zij die het niet zouden doorhebben, it’s a little tongue-in-cheek)

Powezie

Als je weer eens zo’n hele resem sollicitanten binnenkrijgt, zitten er geheid enkele pareltjes bij. Deze jongen – nu ja, jongen hij is 21 – verblijdde me met een stukje onvervalste poëzie:

Sport is beleving.

Dat is een feit.
Bezoek en zie.
Tranen en een lach.
Beide bezit het.

Sport is voor menig mens zijn leven. Veel groeien op met een bepaalde liefde voor een sport die door de ouders is meegegeven. Clubliefde, Sportliefde. Er zijn liefhebbers voor elke sport. Zet 1000 mensen bij elkaar roep verspringen geheid staat de helft op van ik kan er wel naar kijken en zit er minstens 1 bij die 5 namen kent van internationale grootheden in die sport.
Sport een woord. En toch o-zo mooi.

Ik werd er helemaal warm van vanbinnen.

En stuurde dan een rejectiemailtje.

Slapende katjes

Schattige luipaardjes

Is het niet schattig? Zo in een bolletje tegen elkaar gevleid. Je zou ze zo mee naar huis willen nemen.

Sunset

Zonsondergang in Knokke-Heist

(klik op de foto voor een grotere versie)

Sunset - zonsondergang Knokke-Heist

Ik weet het, de kwaliteit kan beter, maar het is dan ook maar met mijn GSM gekiekt.