Sportiviteit en fair-play bestaan nog

Opmerkelijke gebeurtenis in de League Cup afgelopen dinsdag. Nottingham Forest en Leicester City moesten hun match opnieuw spelen nadat de originele match was stilgelegd toen Leicester-speler Clive Clarke van het veld moest gedragen worden na een hartaanval. Forest stond op dat moment 1-0 voor, maar de wedstrijd werd gewoon van bij het begin en met 0-0 hervat.

Het heeft een paar dagen geduurd voor ik er een goed filmpje van vond, maar dit gebeurde bij de aftrap:

Gelukkig geven ze de goal van Paul Smith ook nog in slow-motion replay. Op de originele snelheid is het flitsende schot namelijk zo moeilijk waar te nemen. De keeper komt er trouwens meteen mee in de recordboeken. Zijn naam staat nu naast de records van snelste goal ooit door een keeper gemaakt, het snelste doelpunt ooit in de League Cup en de snelste goal ooit voor Nottingham Forest.

Spijtig genoeg voor Nottingham bestond de wedstrijd niet enkel uit de eerste minuut en was er ook nog een 88ste en 90ste. Je voelt het al aankomen, in die twee minuten kregen ze twee goals binnen en verloren alsnog. Met 3-2 dan wel, want beide ploegen hadden er tussendoor al eentje tegen de netten geprikt.

3 Responses to “Sportiviteit en fair-play bestaan nog”