Month: March 2008

Oldies

Het afgelopen weekend heb ik voor een heel deel hier doorgebracht:

Palacio de los deportes Madrid

Wat is dat? Waarom? Dat is het Palacio de Deportes en omdat daar het Masters Senior toernooi van Madrid was. Een tennistoernooi voor oude knarren zoals deze:

Sergi Bruguera - Masters Madrid

Jim Courier - Masters Madrid

Boris Becker - Masters Madrid

John McEnroe - Masters Madrid

Allemaal herkend? Ik mag het hopen. Enkel die eerste niet herkennen kan nog vergeven worden door de toevoeging van zijn ikzitineenmidlifecrisisdusikmeetmezelfeenjonghipkapselaan-paardenstaart.

Paul vertelde onlangs dat in afgelopen jaren studenten gratis naar allerlei sportmanifestaties waren geweest dankzij Eurosport, maar daar hadden wij nog niets van gemerkt. Dus wat doet den deze? Een mailtje sturen naar Carmen natuurlijk. Om te horen of ze ons niet binnenkrijgt bij het tennis, want ik wou er sowieso naartoe gaan. En jawel, twee dagen later was alles in kannen en kruiken en bij de ingang kregen de klasgenootjes die ingeschreven hadden allemaal zo’n kaartje:

Accreditatie - Accreditation Masters Madrid

Maar dan met een andere – in veel gevallen ook verkeerd geschreven – naam en foto op natuurlijk.

Joy

Tof toch, dat Madrid. Amardeep ging zaterdagavond samen met een Amerikaanse vriendin en twaalf vriendinnen die haar vergezelden op haar vrijgezellenweekend naar een discotheek hier. Tien van de dames mochten zonder problemen naar binnen, maar de twee laatste en hij werden tegengehouden door de buitenwippers. En ja, je kent dat, die meisjes zo een beetje freaky dat ze hun vriendinnetjes gingen kwijtspelen, dus hij vraagt waarom ze niet binnen mogen.

Antwoord van de bouncers: *boks* *voenk* *Amardeep goes to ground* *shot* *kick* *trap*, allemaal vergezeld van smakelijk gelach van de portiers. Toen hij niet meer bewoog, vonden ze het blijkbaar niet meer zo leuk en is hij kunnen wegkruipen.

Er kwam net een politie-auto voorbij, dus daar kon hij zijn verhaal tegen doen. Een ambulance is hem komen ophalen en in het ziekenhuis is hij helemaal onderzocht. Gelukkig valt het allemaal nog mee, want buiten wat schaafwonden en kneuzingen in zijn gezicht, twee hechtingen in zijn lip (nu nog maar eentje, want gisteren viel er eentje uit terwijl we in de pub zaten) en wat gekneusde ribben heeft hij niets. Al heeft dat ongetwijfeld te maken met het feit dat hij een stevige kerel is die best wat tijd doorbrengt in de fitness.

Er is uiteraard aangifte gedaan bij de politie en die weten zijn adres enzo, maar je moet niet verwachten dat er iets mee gebeurt. De Spaanse bureaucratie kruipt nog een stuk langzamer dan de onze en als ze echt iets hadden willen ondernemen tegen die mannen, hadden ze die ineens de avond zelf moeten oppakken.

De dag voordien was trouwens de handtas van een van de dames al van haar arm gerukt en was een of andere weirdo hen komen intimideren terwijl ze op een terrasje zaten. Safe to say dat die nooit meer naar Madrid komen.

Maar dus, mensen die van plan zijn om een feestje te bouwen in Madrid, vermijd Joy Esclava in de calle de Arenal zou ik zo zeggen. Naast belachelijk duur loop je dus ook nog het risico om er in elkaar geslagen te worden. Ik raad dan Pacha of Kapital aan, even belachelijk duur – van horen zeggen natuurlijk, ik geef mijn geld liever aan iets anders uit – maar de kans dat je er afgevoerd wordt met een ambulance is toch ietwat kleiner.

Als antwoord op Julian: Zoals ik zei: "hij vroeg: waarom?" En Amardeep is een jongen die geen vlieg kwaad zou doen, het is niet dat hij hen zelf uitgedaagd heeft. Ik vrees een beetje dat zijn kleurtje – hij is van Indiase komaf – er wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben …

Belgen …

Alé, zie nu wat mijn bezoek hier heeft achtergelaten:

Nakend onweer in Madrid

Tof zenne …

Gelukkig was het de voorbije twee dagen geweldig weer en hebben we Madrid kunnen verkennen genietend van een heerlijk zonnetje. En zo hoort het ook.

Semana Santa

Nee, mijn titel wil niet zeggen "kerstmanweek", het is deze week, die van Schortelwoensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszaterdag en Pasen, ofte de Goede Week.

Als u nu jaloers bent en zegt "ik heb gewoon school deze week hoor!", tsja, dat klopt, tenzij u zelfs de brug maakt voor WD en GV. Maar daarna volgen twee weken paasvakantie. Wel die hebben wij hier niet. Zelfs geen Paasmaandag. En krokusverlof hebben we ook al niet gehad! Onze laatste vakantie was met kerstmis, de volgende waarschijnlijk – al is dat niet zeker – in mei en nadien volgt er zelfs geen zomervakantie, want van ergens tussen half mei en eind augustus hebben we drie maanden stage. Who’s best of now eej?

De voorbije week? Tsja, de geschiedenis, het heden en de toekomst van het internet in al zijn facetten. Op zich niet oninteressant, maar ik kan niet zeggen dat ik veel nieuwe dingen heb gehoord.

Gelukkig hebben we nog eens iemand die fatsoenlijk Engels spreekt, met name Paul Martin. Een Amerikaan uit Seattle, Washington, die eruit ziet zoals een Amerikaan er hoort uit te zien. Inderdaad ja, je staart de hele tijd gebiologeerd naar dat knopje van zijn hemd zo ergens ter hoogte van zijn buikje. Houdt ie het of houdt ie het niet? The bets are open.

On request

Een zekere JDB meldde me dat hij teleurgesteld was in een zekere NN. Die had namelijk beloofd om – op vraag van een zekere RB – foto’s van de Spaanse Prince – zijnde Principe – koekjes op zijn blog te zetten. Vermits hij dat nooit gedaan heeft, zal ik deze zware taak maar op mij nemen:

Principe Prince koekjes

Inhaalbeweging

Hmm, ik sta ondertussen een week achter, dus snel een overzichtje wat we de voorbije twee weken gedaan hebben.

Vorige week maandag begonnen we met … niets. Een helft van de klas ging golfen en daar was ik niet bij, erg fijn zo’n extra dagje weekend. Dinsdag vlogen we er opnieuw in met ‘Big Sports Event Organisation’. Eerst kwam Cristina López de Subijana haar uitleg doen over sportevenementen organiseren in het algemeen, daarna volgde Gerardo Coral. Vooral die laatste was interessant, want hij houdt zich bezig met de voorbereiding van het bod van Madrid voor de Olympische Spelen van 2016. We kennen nu alle voor- en nadelen van de zeven – Baku, Chicago, Doha, Madrid, Praag, Rio de Janeiro en Tokio – aspiranten. Woensdag was voor mij uitermate eenvoudig: basketbal en ook een training ervan, gegeven door Ángel Manzano. Donderdag volgde dan tennis (Cristina López), wielrennen (Antonio Alix) en zwemmen, maar spijtig genoeg allemaal in de aula en het dus niet zelf doen. Ik denk dat we die dag trouwens een nieuw record gezet hebben in de geschiedenis van de Eurosport Masters. Voor het zwemmenhoorcollege waren we met … twee. Moi en Laura. Best leuk, zo bijna-privéles krijgen van Moisés Gosálvez, een voormalig Olympisch zwemmer. We sloten de week af met Maite Gómez die ons voetbal kwam geven – jawel, een vrouw voor voetbal – en Jesús Oliván deed een babbeltje over atletiek.

Nieuwe week, nieuwe leerkrachten. Maandag Jonathan Estévez die de ‘General Basics of Sporting Training’ kwam geven en waar ik me euh, niet al te veel van herinner zo precies. Dinsdag Luis Muchaga met volleybal, woensdag handbal van Jesus Alvaro en donderdag viel er eindelijk nog iets te vertellen. We kregen "Scientific-biological basis of physical sporting activities" en "Physical activity and health" van Regula Ferrer, een Zwitserse die in Nederland gestudeerd heeft en nu meedoet aan een onderzoek van onze unief. Wat dus wel leuk was omdat ik voor het eerst in een maand nog eens Nederlands heb kunnen praten, want Regula sprak het perfect, al was het met een Hollands accent. De les zelf was heel leerrijk, al was zeker het eerste deel wel heel biologisch en ‘technisch’. Ken je dat gevoel dat je wel begrijpt wat er gezegd wordt, maar toch niet voor 100%? Wel ja, dat dus.

We sloten de drie weken ‘tussendoor’ af met golfen en boogschieten, en niet zomaar in de aula, maar echt met golfclub en pijl en boog in de handen. Allebei de eerste keer dat ik het deed en het ging alletwee heel vlotjes eigenlijk. De leraar/golfprof heeft twee keer gevraagd of het wel écht de eerste keer was dat ik het deed. Best een leuk gevoel wanneer je de bal echt goed raakt en je hem met een mooie boog een dikke 100 meter verder ziet vliegen. Uiteindelijk was het eigenlijk makkelijker dan ik had verwacht. Niet dat ik meteen het profcircuit opkan, maar met wat oefening zit een degelijke handicap er wel in. En ook het boogschieten liep van een leien dakje. Geen enkele keer onder de zes punten geschoten. Best leuk om nog eens iets van fysieke activiteit te doen, want vanaf nu verhuizen we tot het einde naar de computerklas voor het internetgedeelte.

Als er iemand trouwens buitengewoon geïnteresseerd is in één of meerdere onderwerpen, ik heb van het meeste een powerpointpresentatie en die is dan ook op aanvraag verkrijgbaar.

In de supermarkt

Hammen
Geïnteresseerd in een beentje ham? Prijzen gaan van een dikke 50 tot 150 euro.

Vistoog
In letterlijk elke supermarkt heb je hier een uitgebreide vistoog, zoals boven en onder bewijst.
Vistoog

Real Madrid chips crisps
Geloof het of niet, maar je kan hier dus ook officiële Real Madrid-chips kopen.

Rijtje caddy's
En dit is vooral grappig. Overal heb je zo’n rijtje caddy’s staan en het is voorzien dat je je teergeliefde boodschapdraagrollertje op slot kan zetten terwijl je aan het winkelen bent.