Month: October 2007

Some pics de Paris

Paris Parijs Eiffeltoren
U herkent hem ongetwijfeld
Eiffeltoren - la tour Eiffel

Paris Parijs Fiat 500
Te schattig, dat Fiatje

Notre Dame de Paris
De Notre Dame

Toilettes à Paris
Greatest job in the world

Parijs station noord Paris Nord warmtestralers
Moeten ze hier ook dringend invoeren, warmestralers in het station, schitterende uitvinding

Het examen

Zoals ik al zei hoorde er dus ook een ‘examen’ bij. Dat bestond uit een artikel schrijven van twintig lijnen over de Champions League-finale van 2007, iets vrij te kiezen over de Formule 1 of het onderwerp dat ik koos: de mannenfinale van Roland Garros 2007. Tweede onderdeel waren de onderstaande dertig vragen. Gekregen tijd om alles af te leggen: 20 minuten.

1. Wie won de gouden medaille op de 100 meter bij de mannen in Los Angeles 1984?
2. Wie won de Tour de France in 2005?
3. Wat was de top 3 op het WK voetbal 2006?
4. Welke stad organiseert de Olympische Spelen 2012?
5. Wie won de Gouden Bal 2006?
6. Wie won zeven gouden medailles in München?
7. Wie won de Serie A in 2007?
8. Wie won de Serie A in 2006?
9. Waar speelde Andre Agassi zijn laatste tornooi?
10. Wat wil WTCC zeggen?
11. Waar vonden de laatste Olympische Zomerspelen plaats?
12. Waar vonden de laatste Olympische Winterspelen plaats?
13. Wie is de nummer 1 ter wereld in het surfen?
14. Wie zijn de nummers 1 in het tennis bij de mannen en de vrouwen?
15. Ik ben een van de beste alpineskiërs en Amerikaan, wie ben ik?
16. Ik ben een Noor, mijn discipline is biathlon en ik ben de beste ooit, wie ben ik?
17. Wie won de UEFA Cup in 2007?
18. Ik was een Formule 1-rijder die stierf op 1 mei, wie was ik?
19. Wie won La Liga in 2007?
20. Ik speel sinds kort voetbal in Los Angeles, wie ben ik?
21. Wie won het WK rugby in 1987?
22. Waar wordt het volgende WK rugby georganiseerd?
23. Welk land werd Olympisch Kampioen basketbal in 2004?
24. Van welk land waren beide ploegen in de finale van de Champions League handbal in 2007?
25. Iedereen noemt me "de dokter" in mijn discipline, wie ben ik?
26. Waar vindt het volgende WK voetbal plaats?
27. Hoeveel medailles won de USA op de Olympische Spelen van 1980?
28. Wie won de Bundesliga in 2007?
29. Wie is in het bezit van het wereldrecord op de 10.000 meter bij de mannen?
30. Wie won de Louis Vuitton Cup in 2007?

Enkel vragen 13 (I’m not ashamed at all), 18 (je kent dat wel, het ligt op het tipje van je tong, maar je komt er maar niet op), 24 (ik twijfelde tussen twee landen, verkeerd gegokt) en 25 (zie 18) had ik niet juist, wat toch een mooie 26/30 opleverde.

Ik weet dat een aantal sportvolgers mijn blog ook lezen, dus aan hen de uitdaging: hoeveel haal jij? Zonder te googlen uiteraard. Degene die de sport niet volgen mogen natuurlijk evengoed hun score vernoemen. 😉

I’m in

Of wat had u gedacht?

Iets meer info volgt morgen wel ofzo, als ik wat uitgeslapen ben. Gut, om 4u30 opstaan is het toch ni zenne.

A Paris

Morgen zit ik in Parijs, nu ja morgen, eigenlijk is het straks al. Om 5u30 stap ik al op de trein naar Brussel-Zuid, om daar over te stappen op de Thalys naar Paris-Nord. Ik zeg dat niet zomaar om te stoefen, maar omdat er ook een reden voor is. Ik ga daar naartoe voor een interview, niet om zelf iemand de pieren uit de neus te vragen, maar als slachtoffer. Naast dat interview hoort er ook een examen bij … over sport.

De goede gokker – of de wijsneuzen waar ik het al aan verteld had – heeft nu al een ideetje waar het zou over kunnen gaan. Jawel hoor, als alles volgens plan verloopt, gaat ondergetekende nog een jaartje studeren. Een master halen, zoals dat zo mooi heet, in de sportjournalistiek. Ofte het Eurosport (ja van die zender ja) Masters Program in Multimedia Sports Journalism, om precies te zijn.

De vaste lezer weet ook dat als ik iets ga studeren, dat niet noodzakelijk in ons Belgenlandje hoeft te zijn. Na mijn omzwervingen in het pittoreske Carlisle, is nu het toch iets mondainere Madrid aan de beurt. Zes maanden om precies te zijn, en dan nog eens drie maanden stage ‘ergens in Europa’. Dat kan gewoon nog wat langer in Madrid zijn, maar ook Londen, Parijs, München of Rome bijvoorbeeld, kwestie van het niet te groots te gaan zoeken.

Tu quoque

Zelfs op KanaalTwee begint het al! En dan nog gewoon tijdens de dag, niet ‘s nachts! Eerst werd mijn geliefde That 70’s Show door een fel bluescreen onderbroken en de volgende minuut sierde onderstaand beeld mijn scherm.

Kanaal Twee 2 - Even geduld

Als je dus een rustig avondje voor de buis wil doorbrengen, check dan eerst even bij mij. Dan kan ik zeggen waar ik naar ga kijken en wat je dus zeker niet moet opzetten voor een onbezorgd tv-avondje.

Ik heb het eerder al eens gezegd, deze blog is een geliefd doelwit van spammers. Vandaag bereikte mijn trouwe Akismet een mijlpaal:

Akismet has protected you site from 10,000 spam comments

Akismet has caught 10,000 spam for you

Even omgerekend komt dat neer op gemiddeld 25 spamberichten per dag sinds ik Akismet geactiveerd heb. Ben ik ff blij dat ik dat niet allemaal manueel moet verwijderen. En ook wel, why me?

Ozzie Tine

De oplettende bezoeker heeft de link misschien al opgemerkt – hij staat er namelijk al een maandje – maar overmorgen is het dan zover. Een vriendinnetje van mij gaat een bezoekje brengen aan een land waar ik al lang naartoe wil: Australië. Ze begint haar tocht in Sydney, trekt dan wat rond in de outback en gaat daarna de hele Gold Coast afsurfen. Op een plank welteverstaan, niet op de digitale snelweg.

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat als ik één land moet kiezen om te emigreren, Australië bovenaan het lijstje staat. Dat zit er natuurlijk niet zo meteen in, maar kom, in het voorbije half jaar zijn er al zes mensen die ik ken naar Down Under getrokken en dat is een beetje veel van het goede vind ik zo. Ze doen het echt om mij te pesten.

Hell yes, I’m jealous. *mokt*