Month: September 2007

A gift

Ik weet niet hoe ik het doe, maar ik slaag erin om steeds dezelfde aflevering te zien van een serie die ik helemaal niet volg. Zo’n serie die op een dag wordt uitgezonden dat ik training heb bijvoorbeeld, of die samenviel met een andere die ik wel min of meer volgde. Als die andere serie dan ten einde is en wordt vervangen door iets dat me niet interesseert, of dat een andere zender ze op een ander moment begint uit te zenden of als ik geblesseerd ben (which neeeever happens *kuch*) en niet naar de training kan of … nu ja, als ik dus om een of andere reden wel iets zie van die serie.

Wel, het is niet te tellen hoe vaak het al gebeurd is dat de aflevering die op dat moment op het scherm verschijnt, al eens door mijn kijkers is waargenomen. Soms heb ik letterlijk nog maar één aflevering van een reeks gezien en nét dié zenden ze dan opnieuw uit. Het was dinsdagavond het geval met Without a Trace en daarnet was het weer van dattum bij Grey‘s Anatomy. Ik kan niet anders besluiten dan dat het één groot complot is tegen mij, opgezet door de Belgische, Nederlandse en Engelse tv-stations.

En ook wel, is er tegenwoordig nog één serie waar Jerry Bruckheimer niét als eerste naam verschijnt bij de aftiteling?

Oldtimers

Jahaa, meerijden in een oldtimer, every man’s dream. Bij mij was het nu niet meteen een droom, maar ik stond er zeker niet weigerachtig tegenover. Je hoort me al aankomen, gisteren heb ik met eentje meegereden.

Vraag me nu niet welke auto het precies was, als ik me de uitleg van de chauffeur goed herinner was het een Oldsmobile uit 1958. Toevallige specialisten mogen me op basis van onderstaande foto’s altijd ongelijk geven.

Oldtimer Oldsmobile 1958 buitenkant

Oldtimer Oldsmobile 1958 binnenkant

Sportiviteit en fair-play bestaan nog

Opmerkelijke gebeurtenis in de League Cup afgelopen dinsdag. Nottingham Forest en Leicester City moesten hun match opnieuw spelen nadat de originele match was stilgelegd toen Leicester-speler Clive Clarke van het veld moest gedragen worden na een hartaanval. Forest stond op dat moment 1-0 voor, maar de wedstrijd werd gewoon van bij het begin en met 0-0 hervat.

Het heeft een paar dagen geduurd voor ik er een goed filmpje van vond, maar dit gebeurde bij de aftrap:

Gelukkig geven ze de goal van Paul Smith ook nog in slow-motion replay. Op de originele snelheid is het flitsende schot namelijk zo moeilijk waar te nemen. De keeper komt er trouwens meteen mee in de recordboeken. Zijn naam staat nu naast de records van snelste goal ooit door een keeper gemaakt, het snelste doelpunt ooit in de League Cup en de snelste goal ooit voor Nottingham Forest.

Spijtig genoeg voor Nottingham bestond de wedstrijd niet enkel uit de eerste minuut en was er ook nog een 88ste en 90ste. Je voelt het al aankomen, in die twee minuten kregen ze twee goals binnen en verloren alsnog. Met 3-2 dan wel, want beide ploegen hadden er tussendoor al eentje tegen de netten geprikt.

Schandalig

Teletekst één dt-fout

En dan heb ik het nog niet eens over de belachelijke situatie waarin tweede en derde klasse verzeild zijn geraakt. Wie ziet hem?

Serena Williams vs. Bethanie Mattek

Dat Serena Williams regelmatig in gekke pakjes op de baan verschijnt, weet iedereen wel. Ter illustratie:

Serena Williams jeans skirt
Met een jeansrokje

Blonde Serena Williams in Cameroon outfit
In een Kameroen-outfit

Serena Williams in pink outfit
Veel, veel te roze

Serena Williams in catsuit
Het befaamde catsuit

Maar u dacht dat Serena Williams de kroon spande als het om gewaagde outfits ging op de tennisbaan? Nou, maak dan maar eens kennis met Bethanie Mattek.

Bethanie Mattek weird shirt
Een topje dat meer thuishoort in de gemiddelde discotheek, met daaronder

Bethanie Mattek socks
echte sportkousen

Bethanie Mattek gold dress
In een gouden jurkje

Bethanie Mattek cowboy hat
Met cowboyhoed

Bethanie Mattek at Wimbledon
Zelfs op Wimbledon – waar wit de enige toegestane kleur is – probeert ze zich nog te onderscheiden

Bethanie Mattek with hat
Met strandhoedje

Bethanie Mattek in leopard skin outfit
En last but not least, haar laatste outfit op de US Open, in luipaardvel

Hoor ik daar criticasters zeggen “tennis is toch niet meer wat het geweest is”?

Anne White kon er ook al wat van:
Anne White in bodysuit catsuit

Of Andre Agassi bijvoorbeeld:
Andre Agassi

Andre Agassi

De Grote Oversteek

Daarnet verzeilde ik op de tv-blog van De Standaard, waar de mediajournalisten hun kijk geven op het huidige tv-landschap. Nieuw tv-seizoen = nieuw kanonnenvlees. De meeste nieuwe programma’s worden – volledig terecht overigens – met de grond gelijkgemaakt, maar het is natuurlijk een blog, dus kunnen de mensen reageren en dat is niet altijd even positief. Onder de recensie van De Grote Oversteek vinden we volgend schrijfsel terug, als antwoord op eerdere reacties.

Ik ben er een persentage van (zoon van het gezin met de krantenwinkel)
en ik zou even willen reageren op die slechte commentaar. Wij hebben dus degelijk wel een week zonder vrouwen geleeft en niks maar dan ook geen opdrachten gekregen. het is nog eens echte reality eens iets anders dan boer zoekt vrouw wat denk ik rita vandermeersch naar kijk (u commentaar is ronduit slecht u heeft volgens mij genoeg iq om heeft om naar plop tekijken)
en sorry dat ik zo grof ben maar wij hebben daar echt veel energie en tijd ingestoken u mag dat gerust weten vind ik! maar u heeft natuurlijk ook recht om een mening tegeven maar bij jullie komt het over van de poletiek heeft het gespondsert het zal wel scecht zijn kan er mij jammer genoeg nog niet in. vriendelijke groet en tot in de volgende aflevering!

 Sander op 7 september 2007 om 19:58

Ik weet niet hoe oud de jongen is (iemand?), maar hij maakt in ieder geval geen goede reclame voor de scholen in Lafelt en omstreken. Ik zou Sander willen aanraden om maar niet meer te reageren en zelf nog even een Ploppertje te blijven.

Futbol

Dat David Beckham tegenwoordig zijn kicksen showt op de Amerikaanse velden, kan je enkel ontgaan zijn als je het voorbije half jaar in een grot op de maan hebt gewoond. Het feit dat hij nu daar zijn voorzetten trapt, klinkt de Amerikaanse reclamejongens als muziek in de oren. In de jaren ’70 en ’80 maakten George Best, Téofilo Cubillas, Bobby Moore, Gerd Müller, Graeme Souness, Eusébio, Hugo Sánchez, Robbie Rensenbrink, Sam Allardyce, Ruud KrolGeoff Hurst, Pele, Gordon BanksDick Advocaat, Trevor FrancisBruce Grobbelaar, Peter Beardsley, Franz Beckenbauer, Nobby Stiles, Johan Cruijff en zelfs de onvolprezen Swa Van der Elst al de grote oversteek om de North American Soccer League naar hogere sferen te tillen. Sadly, to no avail. Amerika was niet klaar voor soccer en in 1985 hield de NASL op te bestaan.

Als het bovenstaande verzameling van sterren niet lukt, waarom zou Becks het dan wel kunnen? Wel, ik zeg helemaal niet dat het hem zal lukken, maar de wederhelft van Posh Spice is meer dan een voetballer. Hij introduceert star and celebrity-appeal in een liga waar vooral brave All American college guys de dienst uitmaken. Dat is wat de Amerikanen willen, mensen die hun sport overstijgen, en als er nu één voetballer in die categorie zit …

Bon, de hele bovenstaande zever is eigenlijk maar de inleiding op het echte onderwerp van dit berichtje. De reclamejongens zien natuurlijk hun kans schoon om het profiel van voetbal te verhogen en komen af met iets originelere campagnes dan gewoon de geblondeerde kop van Dave op een poster zetten. Persoonlijk ben ik wel ‘fan’ van de reeks Futbol meets Football, waarin Reggie Bush en David Beckham elkanders sport leren.

Yep, het is reclame voor Adidas, maar toch, ik vind het goed ineengestoken. Het is natuurlijk allemaal geregisseerd en gemonteerd in korte clipjes, maar ik heb de indruk dat beide heren oprecht nieuwe dingen geleerd hebben over elkanders sport en – zeker in het geval van Bush – meer respect voor elkaar hebben. Als er één manier is om Amerikanen te overtuigen dat die soccerplayers geen sissies zijn, dan is het wel door te tonen dat die in hun favoriete sport ook best meekunnen.

Mijn favoriet filmpje is in ieder geval het clipje waar Beckham de wetten van de fysica tart en een punt trapt op de zachte kant van de football, maar de bal wel even ver doet vliegen als bij een echte punt. What’s your fav?