Month: December 2006

Wie zoekt … komt hier terecht

Of toch als je volgende zoekwoorden gebruikt. Google is al jaren mijn vriend en is nu ook een innig verbond aangegaan met mijn blog. Vooral in de laatste twee dagen ben ik overspoeld door Google-bezoekers, een beetje sadistische Googlers trouwens. Gisteren en vandaag kwamen er 97 bezoekers met een zoekterm waar minstens twee van volgende woorden in voor kwamen: "filmpje saddams ophanging saddam hoessein". Ook niet moeilijk als je het eerste resultaat bent voor enkele varianten van die zinsnede. Allemaal dankzij de gaffe van De Standaard en het feit dat er in de volgende post ‘filmpje’ stond.

Verder zijn allerlei varianten met Paul Hunter, en Guy Fawkes night opvallend populaire zoektermen, en spijtig genoeg kwam ook "backlight kapot" heel wat keren voor. Daarnaast is ook mijn eigen naam niet ongetypt gebleven, zo heb je er vijf die googlen op www.ivebeeckmans.be (tip aan deze, dat gewoon ineens intypen gaat sneller) en verschillende mensen die zoeken op "ive beeckmans" en "ive Beeckmans", maar gek genoeg niemand op "Ive Beeckmans" of "Ive beeckmans".

Drie mensen waren op zoek naar hoe hun ouders hun hypotheek konden overnemen (foei!)en ook achter zowel Lee Martin als Danny Simpson gingen enkele mensen op zoek.

Kerstliedjes waren ook populair:
– liedje all I want for christmas
– santa claus is coming tot town mariah carey
– liedje all i want for christmas is you
– santa claus is coming tot town mariah lied
– mariah carey tekst al i want for christmas is you
– all I want for christmas is you liedje
– tekst på santa claus is coming to town santa OR claus

Dan heb je ook nog de euhm, iets gekkere zoekopdrachten:
– betekenis van standbeeld paard (als je nu zou zeggen welk paard kon ik misschien nog antwoorden)
– pattex basketbal (geen handige combinatie, de bal uit je handen krijgen zal niet meer zo goed lukken)
– wasmachine afzetten (duw op de knop die daarvoor dient, lukt dat niet, trek de pries uit)
– echt groot-brittannië middageten (ik zou het niet aanraden)
– bankkaart ingeslikt wat nu (een nieuwe aanvragen)
– weblog edinburgh studeren (bijna aan het juiste adres)
– rijbewijs ingetrokken en rijden (ik zou het niet doen)
– verjaardagsfeest romeo beckham (deze heeft zelfs gevonden wat ze (daar ga ik gemakkelijkheidshalve van uit) zocht)
– kerst decoreren in huis (please don’t)
– penseelmuseum (er is toch iemand in geïnteresseerd?)
– piep fouten (u-hu)
– mission-failed.de (jawohl)

Newcastle in pictures

St. James' Park
St. James’ Park

St. Thomas' Church
St. Thomas’ Church met in de achtergrond de toren van the civic centre

Newcastle Monument
Monument, inderdaad, geen bijster originele naam

St Nicholas Cathedral
St. Nicholas’ Cathedral

Newcastle old city
Een stuk van het oude stadsgedeelte van Newcastle. Als je goed ziet, zie je helemaal vanachter een paar kranen en de omtrek van St. James’ Park. De oude toren is de Castle Keep en het gebouw dat zich verschuilt achter de bomen is Moot Hall.

Swing Bridge
De pittoreske Swing Bridge

High level bridge - Queen Elizabeth II Bridge
De iets minder pittoreske spoorwegbrug, met op de achtergrond de Queen Elizabeth II Bridge.

Tyne Bridge
Tyne Bridge

Millennium Bridge
Millennium Bridge

The Sage
The Sage, een vrij indrukwekkende muziektheaterevenementenhal

Vandaag …

zat ik in Newcastle, of Newcastle upon Tyne om precies te zijn. Wat me vooral verbaasde is hoe klein de stad is. Alé ja, het centrum toch. Ik had gedacht dat van de Millennium Bridge tot aan pakweg de Civic Centre of Newcastle University taximateriaal zou zijn. Het bleek een klein kwartiertje wandelen …

Door de korte afstanden zelfs een paar keer verkeerd gewandeld, omdat ik ergens al voorbij was voor ik het door had. Maar al bij al wel een mooie stad – met enkele straten waar een statige geschiedenis uit spreekt – die gedomineerd wordt door Newcastle United, letterlijk zelfs, St. James’ Park torent min of meer boven de stad uit. Van zowat overal kan je tussen de straatjes en gebouwen door er wel een glimp van opvangen.

Ergens morgen volgen er nog wel wat foto’s – geen al te schitterende wegens het grijze weer, dus nogal saai – nu geen goesting meer in.

The Churches of Carlisle

Wat opvalt als je in Carlisle rondloopt, is dat je om de vijf stappen een kerk tegenkomt. Deze zijn enkel degene die je tegenkomt als je rondloopt in het centrum en geloof me vrij, er zijn er nog heel wat meer in de buurt. Trouwens, in tegenstelling tot bij ons komt er hier zelfs nog volk naartoe ook.

St. Aidan's Church Carlisle
St. Aidan’s Church

St. Pauls' Church
St. Pauls’ Church

Church Carlisle 

Christian Fellowship Church
De kerk van de Christian Fellowship

Baptist Church Carlisle
De Baptist Church

Our Lady and St. Joseph's Church Carlisle
Boven en onder: Our Lady and St. Joseph’s Church
Our Lady and St. Joseph's Church Carlisle 2

Church Carlisle 5
St. Cuthbert’s Church, een vrij average kerkje langs de buitenkant, maar langs binnen is er iets heel speciaals. De preekstoel staat namelijk op rails (filmpje!), om zeker te zijn dat zowel de mensen op het balkon als de mensen op het gelijkvloers de preker konden zien.

Carlisle Cathedral
Boven en onder: Carlisle Cathedral
Carlisle Cathedral 2

Arme Luc

Altijd al willen weten hoe Saddam Hoessein eruit ziet met zijn gezinnetje? De Standaard geeft vandaag het antwoord.

Luc Van Lierde is Saddam Hoessein

Voor de mensen die iets minder thuis zijn in de sportwereld, we zien hier Luc Van Lierde met vrouw en kinderen. Laten we hopen dat ze bij Saddams ophanging in Irak wél het verschil kennen tussen België’s grootste triatleet en een oud-dictator die enkele tienduizenden mensenlevens op zijn geweten heeft …

Allemaal beestjes

Zoals iedereen wel weet staan Engelsen gek van hun dieren. Er zijn er heel wat die meer geld uitgeven aan hun huisdieren dan aan zichzelf, al heb ik de indruk dat het hier niet zo extreem is. Maar dus, wat foto’s van diertjes die ik hier regelmatig tegenkom.

Grazers
Grazende schaapjes en koeien

Klimmende koeien
De koeien zijn trouwens goed aangepast aan hun omgeving

Klimkoeien
Ware klimkoeien zijn het, dat is een helling van minstens 45°

Brutale koe
En verlegen zijn ze ook al niet

Killer cow
Look at this one’s killer look

Roadblock
Bij momenten zelfs echt vervelend, krijg zo’n koe maar eens uit de weg

Overstekende schaapjes
Schaapjes die oversteken, zonder rechts-links-rechts te kijken!

Brutale schaapjes
En nu staan ze mij daar wat brutaal aan te kijken

Kat 1
Een kat

Kat 2
Nog een kat, die precies niet zo tuk is op de Neighbourhood watch

Hmm,

weeral een aantal dagen geleden dat ik hier iets gepost heb. Time flies when you’re having fun. *kuch* Nee, eigenlijk gewoon omdat ik niets te vertellen heb. De laatste dagen heb ik min of meer niets gedaan, vanaf morgen weer eens stilletjes wat beginnen doen voor school. Bijvoorbeeld nog eens een blogje schrijven voor MultiMedia – niet dat het veel zin heeft als Tony ze niet online smijt, maar kom – en eens nagaan of we verwacht worden iets te doen voor The Informer, want sja, zolang er geen definitief design is kan ik niet veel doen natuurlijk. I have this sneaking suspicion dat ik na de vakantie veel op school ga mogen vertoeven om dat ding af te krijgen.

Wat gaan we deze vakantie nog doen? Nog enkele stadsbezoekjes. Newcastle, Manchester en Glasgow staan op het lijstje, of ik ze ook alledrie ga doen weet ik nog niet, maar het zou toch moeten lukken eigenlijk.

Wat heb ik dan gedaan op kerstmis? Concertjes gekeken op YouTube, Queen at Live Aid en Queen Live at Wembley om precies te zijn. Zo maken ze ze toch ni meer he meneer.

Typisch Belgisch

Een paar dagen geleden was ik door de lijsten van Wereldvoetballer van het Jaar, gewonnen daar Fabio Cannavaro, aan het browsen en waar valt mijn oog op? In de lijst van de kapiteins staat bij ons landje "no vote". Timmy Simons kennende is het zijn fout niet, de PSV’er is iemand die altijd zijn taken uitvoert, op en naast het voetbalveld. Verder niet al te veel bij nagedacht, ik ging er van uit dat ik de volgende dag in een of andere krant wel de verklaring zou lezen.

De verklaring kwam niet van op een krantenwebsite, maar van bij Arne. De bond heeft het formulier opgestuurd, Simons heeft geen formulier gezien. Je zou dan denken dat wie dan ook verantwoordelijk is voor dat soort zaken bij de KBVB eens een telefoontje pleegt naar Simons om te vragen waar zijn stemformulier blijft. Niet dus. Ach ja, kan je er écht verbaasd over zijn? We mogen eigenlijk al blij zijn dat de andere helft van de stemformulieren wel is aangekomen, als je ziet hoe vierkant alles draait aan de Houba de Strooperlaan.

Het afsluiten van een hoofdstuk

Enkele blogberichten van collega’s wezen me er op dat Plantijn voor ons derdejaars er eigenlijk opzit. Lesgewijs dan toch. Dat zette me aan het denken, ik heb mijn laatste les op Plantijn al zo’n zeven maanden achter de rug – damn, den tijd vliegt toch – maar om nu te zeggen dat ik het echt mis, mwa. De mensen wel, de lessen iets minder.

En vermits we hier geen examens hebben – jochei permanente evaluatie en papers – is mijn laatste examenreeks al bijna even lang geleden. Eigenaardig genoeg vind ik dat wel een beetje spijtig, maar dat heeft meer met mijn sadistische kantje te maken denk ik. Ik weet dat het niet mooi is, maar ik vond het altijd leuk om iedereen te zien stressen. Mensen die proberen om toch dat laatste hoofdstukje nog eens te bekijken, andere die in paniek schieten omdat iemand een vraag stelt waarop ze het antwoord niet weten, de wattemaarikdachtdawwedanimoestenkennen’s en de doemmewemoestendanikennenofwa’s. En daartussen ik, die zijn cursus wel vastheeft maar er enkel eens van ver doorbladert, genietend van het schouwspel.

Bij deze, alvast veel blokplezier en succes met de examens gewenst aan mijn richting(om de radio’ers en tv’ers niet uit te sluiten)genootjes. En dat is gezegd zonder enig leedvermaak.

Gekke Engelsen≥

Na een eerste reeks en een tweede, is het tijd voor een derde:

  • chips – als in crisps, niet als in dikke, vettige en slappe frieten – zijn niet wat je gewoon bent. Waar wij bij een blauwe zak de reactie hebben "paprika", kom je bedrogen uit als je hier hetzelfde denkt. Blauw = cheese & onion, geen aanrader. Groen zijn geen pickles maar salt & vinegar, ook geen aanrader.
  • frieten maak je hier klaar in de oven, niet in een friteuse. Blijkbaar.
  • de advent is hier nog heel populair. Zolang er maar een chocoladeadventkalender bijhoort.
  • als je bij ons in de audiovisuele media wil gaan, moet je perfect AN spreken, dat weten we allemaal. In Engeland is dat niet het geval. Degene die op de nationale zenders het nieuws lezen, spreken nog wel Oxford English, maar zelfs in de regionale nieuwsuitzendingen op de BBC of op ITV is dat al niet meer het geval. En dan zwijg ik over de gameshows op de commerciële kanalen.
  • leerkrachten zijn ook een passend voorbeeld trouwens. Al onze leerkrachten spraken toch iets wat in de buurt van AN lag, en tegenwoordig verwachten ze dat ook in de opleiding tot, maar hier is dat absoluut geen vereiste. De kindjes van Hannah verstaan haar door haar Wigan-accent maar voor de helft, en dat vinden ze hier normaal. Je zal wel ergens in de streek waar je vandaan komt werk vinden, en die klein mannen verstaan je dan wel.
  • wij klagen over het aantal reclameblokken dat we te slikken krijgen, maar hier heb je zelf reclame tijdens het nieuws. "We’re going out for a short break, but stay with us, after the commercials we’ll tell you how many people died in Iraq today."
  • vanavond was de finale van X-Factor, devilkid vs. Mariah Carey-incarnatie, waarbij de laatste won. Alletwee one trick pony‘s, maar dat laten ze hier niet aan hun hart komen. In voorverkoop had de winnaar namelijk al 1 miljoen singles verkocht, zonder dat de mensen wisten wie zou winnen en welk liedje op de single ging staan.